Sensatie-tv: Olcay Gulsen gaat stalkers ontmaskeren op SBS 6

Een onverwachte presentatie-move: Olcay Gulsen gaat Alberto Stegeman-achtige sensatie-tv presenteren voor SBS 6. Ze is de nieuwe host van Gestalkt. Dat heeft ze zondagavond onthuld in Shownieuws.

Olcay Gulsen Foto: Shownieuws

Na zeven seizoenen krijgt Gestalkt een nieuwe presentator. Nu Thijs Zeeman naar de commerciële concurrent RTL is overgestapt, neemt Olcay Gulsen het presentatiestokje over.

Het is een behoorlijke verrassing. “Ik ga Gestalkt doen. Ja, veel mensen reageren verbaasd inderdaad, omdat het natuurlijk een programma is dat al jaren succesvol bij SBS 6 te zien is en vaak door heel grote mannen wordt gepresenteerd. Nu mag ik het stokje overnemen.”

Olcay Gulsen gaat confronteren

Is ze gevraagd of heeft ze zichzelf aangeboden? “Ik ben hiervoor gevraagd, maar had nog geen zin nodig van de producent om ja te zeggen, want hier zitten echt alle elementen in die ik heel mooi vind. Het is een maatschappelijk belangrijk onderwerp: stalking is nog steeds een groot probleem waar vaak geen oplossing voor is.”

Confrontatie-tv, zoals Breekijzer met Pieter Storms of Undercover in Nederland op SBS 6, kent vrijwel altijd een mannelijke presentator. Nu springt Olcay in het genre. “Die interventie – dus de confrontatie met die stalkers – vind ik ook heel spannend. Dat doe ik inderdaad zelf”, zegt ze.

99 procent

Olcay doet die confrontaties voor een hoger doel. “Het is een heel effectief programma: 99 procent van die stalkers stopt ook direct na de confrontatie. Ze kunnen het dan niet meer anoniem doen vanachter hun computer. Je gaat letterlijk met een camera op ze af en dan valt er geen gram meer te halen voor die mensen.”

In Gestalkt worden gestalkte mensen geholpen. Samen met het slachtoffer wordt er geprobeerd zoveel mogelijk bewijs te verzamelen tegen de stalker om deze vervolgens te confronteren.

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen