‘John de Mol klaar met Gordon na lompe opmerking over SBS-exit’

De kans is klein dat John de Mol het nog ziet zitten om op projectbasis samen te werken met Gordon na zijn uitlatingen over zijn naderende vertrek bij SBS 6, denkt Evert Santegoeds.

John de Mol en Gordon © RTL

Het vijfjarige miljoenencontract van Gordon bij familiezender SBS 6 loopt op 1 december af en naar eigen zeggen is hij daar erg blij mee. De entertainer stelt dat het zijn eigen beslissing is en dat hij niet kan wachten op die dag. “Op 1 december gaat bij mij de vlag uit. (…) Ik wil lekker op freelancebasis blijven werken.”

‘Vlag uit bij Talpa’

Evert Santegoeds, die als Shownieuws-ster werkzaam is voor dezelfde zender, denkt dat Gordon dat wel op zijn buik kan schrijven. “De vlag ging bij hem uit, zei die. Nou, ik denk bij Talpa ook, want het is echt geen succes. Ik geloof dat er zestien programma’s met hem gemaakt zijn de afgelopen jaren, die geen van allen een gat in de lucht scoorden, dus ja…”

Dat freelancen bij de televisie kan Gordon wel vergeten, stelt Evert in de podcast Strikt Privé. “Hij gaat nu voor zichzelf beginnen, zegt hij, maar hij zal wel moeten, want zoveel mensen willen er niet meer werken met Gordon. Hij wil nu zelf tv-producent worden, zijn eigen programma’s gaan maken, maar ja, dan blijft de vraag: wie gaat ze uitzenden?”

‘John wil niet meer’

Talpa-baas John de Mol zal niet meer met hem in zee gaan, verwacht hij. “Als jij zegt dat je de vlag uitsteekt als je miljoenencontract is afgelopen, dan denk ik niet dat Talpa na de ‘successen’ van de afgelopen jaren staat te trappelen om dat te gaan doen. En RTL ook niet. En de publieke omroep heeft er geen geld voor, dus…”

Is Gordon na al die flops nog zoveel geld waard dan? “Gordon kennende zal hij er een prijskaartje aan hangen, aan zijn eigen programma’s.”

‘Niet erg chic’

Co-host Jordi Versteegden denkt dat Gordon dit niet handig aanpakt. “Dat is niet chic, hè, hoe je dan afscheid neemt?”

Johan Derksen gaf vorige week ook al aan dat John de Mol niet rouwig is om het vertrek van Gordon. “Er is er nog een die de vlag uithangt en dat zou John de Mol wel eens kunnen zijn. Die zijn toch blij dat ze van die grappenmaker af zijn, man. Wat moet je nog met die gozer?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordon hangt de vlag uit nu zijn miljoenencontract bij SBS afloopt. Zou u hem op de zwarte lijst zetten als u John de Mol was?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen