Uitstel, maar geen afstel: Vandaag Inside plant Mark Rutte weer in

Het geheugen van Mark Rutte is berucht, maar de minister-president is zijn afspraak met Vandaag Inside níet vergeten. Hij komt zijn belofte om een tweede keer langs te komen alsnog na.

René van der Gijp en Mark Rutte © SBS 6

Mark Rutte was in maart vlak voor de verkiezingen te gast bij Vandaag Inside en daar was voorafgaand aan de uitzending flink wat om te doen, want zouden de mannen van VI hem daarmee niet te veel in de kaart spelen? Het programma heeft immers een grote conservatieve achterban en die voelen zich in de steek gelaten door de VVD-premier.

Rutte vastgelegd

Na afloop van de uitzending beloofde Rutte aan presentator Wilfred Genee dat hij ook een keer langskomt als het géén verkiezingstijd is. Sterker nog: de premier zou er vorige week alweer zitten. Dat ging uiteindelijk niet door omdat hij de dag ervoor ziek werd en op de bewuste avond een belangrijk debat moest inhalen.

Gerard Joling, die voor dezelfde uitzending was uitgenodigd, kwam wel. Zowel de premier als de zanger gaven aan te hopen dat ze elkaar alsnog treffen bij Vandaag Inside. En Rutte is nu in elk geval al vastgelegd.

Maandag 22 mei

Het team van Rutte en de redactie van Vandaag Inside hebben een datum geprikt. “Komt-ie?”, vroeg Johan Derksen in de uitzending van gisterenavond.

Wilfred Genee antwoordde bevestigend: “Ja, hij komt nog wel, ja. 22 mei.”

Johan: “Oprotten!”

Wilfred: “Oprotten? Oké.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Caroline van der Plas als stamgast bij Vandaag Inside?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen