Gordon na vijf jaar weg bij SBS 6, zegt dat het eigen beslissing is

Gordon vertrekt na een periode van vijf jaar bij SBS 6. Hij heeft naar eigen zeggen zélf besloten om zijn exclusieve contract bij de familiezender niet te verlengen. “Op 1 december kan de vlag uit.”

Gordon © William Rutten

Het is 2018 als John de Mol met een rammelende portemonnee bij de uitgang van het RTL-gebouw staat. Hij probeert de concurrent uit te roken door de ene na de andere ster weg te kapen. De mannen van Vandaag Inside, Johnny de Mol, Linda de Mol, Wendy van Dijk; een voor een worden ze verleid met een lucratiever salarisstrookje.

Zestien flops

Ook Gordon ging voor de bijl, maar voor hem is die transfer naar SBS 6 niet heel succesvol gebleken; collega Gerard Joling ging namelijk níet mee. Het aantal Gordon-flops is sindsdien nauwelijks bij te houden, meent criticaster Victor Vlam. Hij zette ze een paar maanden geleden op een rij. “Het zijn er nu al zestien!“, riep hij.

Niet alleen Victor, maar ook Evert Santegoeds gaf daarom aan niet te geloven in een contractverlenging voor Gordon. “Nou, onder de huidige voorwaarden niet, denk ik. Een presentator die laat doorschemeren wel klaar te zijn met Nederland… Ja, als hij klaar is met ons, waarom moet ik dan nog naar hem kijken?”

Gordon vertrekt

Gordon vertelt nu voor de camera van De Telegraaf dat hij per 1 december stopt bij SBS 6. “Ik heb de vlag al gekocht”, laat hij weten.

Wat hij gaat doen? “Niks. Ik wil het voorlopig even heel rustig aan doen. Ik ga geen verbintenissen meer aan met wie dan ook. Ik wil lekker op freelancebasis blijven werken. Ik word ook 55 dit jaar, hè.”

De verslaggever van dienst: “Dat is nog geen 67.”

Gordon: “Dat weet ik. Ik heb heel veel leuke ideeën en nieuwe plannen en leuke dingen die ik zelf wil gaan ontwikkelen. Dat zeg ik toch: op 1 december gaat bij mij de vlag uit.”

Eigen beslissing?

Het is natuurlijk maar de vraag of dit een eigen beslissing is van Gordon. Als de overeenkomst van een tv-ster niet verlengd wordt is het immers een goed gebruik dat hij of zij zelf mag beslissen hoe dat naar buiten wordt gebracht. Een zelfverkozen vertrek is immers beter voor je imago dan een gedwongen vertrek.

Johan Derksen vindt het hoe dan ook goed nieuws, zegt hij aan tafel bij Vandaag Inside. “Er is er nog een die de vlag uithangt en dat zou John de Mol wel eens kunnen zijn. Die zijn toch blij dat ze van die grappenmaker af zijn, man. Wat moet je nog met die gozer?”

Tranen met tuiten

Gordon levert alláng niet meer, aldus Johan. “Wanneer heeft Gordon voor het laatst een leuk programma gemaakt? Dat was met Joling. Daar moest ik verschrikkelijk om lachen. Ik heb tranen met tuiten zitten lachen.”

Vrijwillig of niet: niemand zal bij SBS 6 heel rouwig zijn om zijn vertrek. En Gerard Joling? Die zal in zijn vuistje lachen dat Gordon voor de zoveelste keer niet succesvol blijkt zónder hem. De zanger kondigde van de week aan niet bij Goors aanstaande bruiloft te zijn. Waarom niet? Hij heeft al een begrafenis.

Gordon: “Ik ga daar niets over zeggen. Nee.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordon vertrekt na vijf jaar bij SBS 6. Eigen beslissing of niet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen