Johan Derksen: ‘Marieke Elsinga? Die gaat gigántisch floppen!’

Johan Derksen heeft geen enkel vertrouwen in de nieuwe tv-show van Marieke Elsinga. Hij denkt dat Alles is Muziek keihard gaat floppen. “Dit wordt echt een grote mislukking.”

Johan Derksen en Marieke Elsinga © SBS, Tom Cornelissen/RTL

Marieke Elsinga is gestopt met de kijkcijferhit RTL Boulevard omdat ze toe was aan een nieuwe uitdaging. Die heeft ze gevonden in de nieuwe tv-show Alles is Muziek, die vanavond in première gaat. Ze staat direct na de Carlo Boszhard-show Make Up Your Mind en is de opvolger van de zaterdagse talkshow van Humberto Tan.

‘Hoe bedenk je het?’

Waar die nieuwe RTL 4-show van Marieke over gaat? Alles draait om BN’ers die tegen elkaar strijden terwijl ze muziek maken met alledaagse voorwerpen. Denk aan trommelen op een pvc-pijp, drummen met een setje wijnglazen en knijpen in een piepende knijpkip. Hoe dat klinkt? Hol. Heel erg hol.

Als de omschrijving al niet uitnodigt om hiernaar te gaan kijken, wie gaat er dan daadwerkelijk voor de buis zitten? Niet veel mensen, verwacht Johan Derksen. Hij zegt in Vandaag Inside: “Nu gaat die diskjockey, dat meisje, weer een show maken dat je met een emmer water en een stofzuiger muziek moet maken. Hoe bedenken ze het?”

‘Grote mislukking!’

Dit gaat dus écht niet werken, verwacht Johan. “Wordt een grote mislukking. En dan zit die Jeroen van Koningsbrugge er weer bij als grappenmaker. Is het nou een acteur, is het een zanger, is het een cabaretier? Hij kan niets! Dat is het probleem. Hij is in elk geval nooit leuk!”

Johan is allergisch voor Jeroen. “Zijn er nog nieuwe programma’s waar Jeroen van Koningsbrugge niet in zit? Ik word helemaal gek. Als je een show hebt of zoiets… Altijd zit die vent erin! En die doet ook Draadstaal en na twee seconden ga je hem al haten die man, hè? Dat is lekker, om een bloedhekel aan iemand op tv te hebben.”

Stuitend

Alle programma’s waar Jeroen bij betrokken is zijn volgens hem verschrikkelijk. “Hij moet zelf eens een keer naar dat Draadstaal kijken. Dat is stuitend. Daar kun je niet eens om glimlachen!”

Of Marieke nog kan glimlachen als de kijkcijfers binnenkomen zal morgenochtend blijken. Wordt dit al bij aanvang een megaflop of gaat de presentatrice na een redelijke score met knikkende knieën richting de tweede aflevering?

Alles is Muziek is vanavond om 21.54 uur te zien op RTL 4.

Hit of shit?

Denkt Marieke zelf dat het een hit wordt? Zich daarover uitlaten vindt ze volgens De Telegraaf ’doodeng’. “Ook dit wordt straks voor mij een nieuwe gewaarwording: dan zit ík ‘op vrijdagochtend’s ochtends met waarschijnlijk wat zenuwen in mijn onderbuik de site kijkonderzoek.nl te refreshen.”

Ze besluit: “Ik hoop dat kijkers het leuk vinden en zou eigenlijk niet weten waarom niet. Het heeft alle ingrediënten om een succes te worden.”

Voorproefje

Een voorproefje:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Trommelen op een stofzuiger en drummen op een strijkplank. Creatieve armoede?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen