Hélène Hendriks wijst ‘eikeltje’ Duncan Laurence terecht na tv-traan

Hélène Hendriks wijst Duncan Laurence, volgens Johan Derksen een ‘eikeltje’, terecht na zijn tv-traan bij Khalid & Sophie. “Hij maakt daar wel een foutje. Het gaat namelijk niet om hen.”

Duncan Laurence en Hélène Hendriks © NPO, SBS

Duncan Laurence zat gisterenavond de betrokken mentor uit te hangen in de talkshow Khalid & Sophie, waar het vals zingende Songfestival-stelletje Mia & Dion een optreden gaf. Ze hebben alle lastige noten uit hun liedje gehaald en kunnen nu wel performen zonder de trommelvliezen van de luisteraar te beschadigen. Chapeau.

Beetje triest

Nou ja, chapeau… Het is eigenlijk een beetje triest, vindt mediajournalist Jef Willemsen. Hij twittert: “Dus het lied zoals het geschreven is was altijd al te hoog gegrepen voor ze en de oplossing is de lat lager leggen en de boel versimpelen? Pfoei-oei. Dat voelt toch als een zelfopgelegde diskwalificatie. ‘We kunnen het niet… alleen met hulp.'”

Hij vervolgt: “Ik vind het getuigen van onvoldoende kritisch zelfinzicht als je na zes maanden oefenen (of ‘strugglen’ zoals ze zelf zeggen) pas na twee mislukte live optredens kunt toegeven dat het lied in de huidige vorm niet past bij je. Juist nu lijkt het of ze voor veilig kiezen.”

Huilende Duncan

Kennelijk was Duncan er zó van geschrokken dat Mia en Dion ook zuiver kunnen zingen, dat hij na hun optreden zijn tranen niet kon bedwingen. Hij was, toen de camera op hem gericht was, heel emotioneel. “Voor mij ging dit hartstikke goed. Het kan me niet meer schelen wat iedereen ervan zegt of wie dan ook ervan zegt. Voor mij zijn jullie sterren.”

Mia: “O, nu moet ik ook huilen.”

Gastvrouw Sophie Hilbrand: “Het ontroert je ook een beetje, hè?”

Duncan: “Ja, heel erg, ja.”

Mia: “Ik heb nu ook tranen in mijn ogen.”

‘All about them’

Ehh, het kan Duncan niet meer schelen wat de rest van Nederland ervan vindt? Beseffen ze wel dat ze ons land vertegenwoordigen of zien ze dit als hun hobbyproject? EenVandaag-ster Lammert de Bruin twittert: “Deze inzending is vooral erg met zichzelf bezig. There, I said it.”

Lammert krijgt er jeuk van. “Dat Duncan geen enkele verantwoordelijkheid neemt voor zijn rol in het geheel maar zich verschuilt achter allerlei excuses is erg jammer.”

En Story-baas Guido den Aantrekker twittert: “Deze songfestivalwokies hebben het alleen maar over ‘ik’. Hoor niemand zeggen dat ze Nederland vertegenwoordigen. It’s all about them.”

Hélène kritisch

Hélène Hendriks reageert ook kritisch. Zij zegt in Vandaag Inside: “Duncan maakt wel een foutje. Hij zegt: ‘Mij kan het niet meer schelen’, maar het is gewoon wel… Ze vertegenwoordigen Nederland, hè? Ze vertegenwoordigen ons. Het gaat niet om hén alleen.”

Collega René van der Gijp: “Het kan hem natuurlijk heel veel schelen. Dit is gewoon stoerdoenerij even.”

Wilfred Genee: “Hij zit er wel mee, bedoel je?”

René: “Natuurlijk wel. Anders ga je niet zitten huilen.”

Kwalletje en eikeltje

Wat vindt Johan Derksen ervan? “Ik vind het ook wel een beetje een kwalletje hoor zoals hij zich gedroeg. Wat een eikeltje, joh. Iedereen krijgt een hoop over zich heen. Wij krijgen ook een hoop over ons heen. Dan moet je eens een grote jongen worden. Kom op zeg!”

Wilfred: “Zo is het wel, ja.”

Johan: “Meneer Duncan Laurence krijgt wat over zich heen. Nou, so what?!”

Grote schoenen

Ook Ronald Molendijk ergert zich aan Duncans geklaag over de kritiek van buiten. Hij zegt in Shownieuws: “Dan denk ik ook: welkom bij de grotemensenwereld. Als je in die grote schoenen wil gaan staan van Songfestival-deelnemers, dan moet je niet denken dat alleen Miep van driehoog-achter er iets van vindt.”

Beau van Erven Dorens zag dat Duncan duidelijk nerveus was voor het optreden van Mia en Dion. Hij merkt op in zijn talkshow: “Hij had z’n shirt helemaal tot z’n navel openstaan vanwege de hitte.”

Fragment

Mia en Dion bij Khalid & Sophie:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen