Gordon op non-actief na beledigen John de Mol? ‘Hoe dúrft hij!’

Gordon wordt ondanks het beledigen van de grote baas John de Mol niet op non-actief gezet door Talpa. Wel is er binnen het bedrijf ergernis over zijn uitspraken. “Hoe durf je het te zeggen?”

John de Mol en Gordon © NPO, SBS

Het is volgens collega’s en critici buitengewoon onprofessioneel: Gordon roept voor elke camera dat hij de vlag uithangt als zijn Talpa-contract op 1 december afloopt. Het is een ontzettend lucratief contract, dus waar komt die plotselinge vijandigheid vandaan? De entertainer heeft het nu zelf onthuld: hij ligt overhoop met de grote baas John de Mol.

Nestbevuiler

Hoewel Gordon gezien zijn ingestorte populariteit dankbaar mag zijn met zo’n lucratieve gage van John, bevuilt hij nu zijn eigen nest. Volgens de entertainer kan John niet tegen kritiek en heeft hij hem daarom op de strafbank gezet. Bovendien verwijt hij de miljardair niet loyaal te zijn en je te af te schrijven als hij je niet meer nodig heeft.

Hoewel het ene na het andere programma volgens Gordon met opzet aan zijn neus voorbijging, is hij vanaf vanavond nog wel te zien als presentator van Wat Een Uitvinding. Alles staat al op band, behálve de finale dan, die over twee weken plaatsvindt. Maar gaat hij die uitzending nog wel presenteren na zijn uitlatingen over John en Talpa?

Niet op non-actief

Shownieuws-ster Bart Ettekoven vraagt het zich af. “Toen die podcast van de week uitkwam, was de vraag: wil Talpa überhaupt nog wel met deze man werken? Hij zei toch wel heel lelijke dingen over Talpa en hij had al eerder een keer geroepen dat hij blij is en god op zijn blote knieën dankt dat zijn contract bijna afloopt, dat de vlag bij hem uitgaat.”

Hij vervolgt in de showrubriek: “Kortom: het is één grote last op zijn schouders. Ik kan me toch voorstellen dat een zender dan denkt: als je het toch niet leuk vindt, ga dan lekker. Maar we hebben Talpa vandaag even gesproken en ze hebben ons laten weten dat hij ondanks alle uitspraken de finale gewoon zal presenteren.”

Slecht nieuws

Dat Gordon niet op non-actief gezet wordt is slecht nieuws voor zijn collega’s op de werkvloer, denkt Ronald Molendijk. “Voor die mensen die op de vloer daar werken. Kun je je voorstellen dat je moet werken met een presentator die eigenlijk de hele dag tegen je zegt: ‘Wat een kutbedrijf hier.’”

Bart: “Nee, het is een hoop negativiteit. Zeker als hij niet in een goede bui is.”

Ronald: “Als je weet dat iemand op de vloer loopt die de show aan elkaar moet babbelen en waarvan íedereen weet dat het bedrijf waarvoor hij die show moet opnemen een óngelooflijk kutbedrijf vindt… Leuk man. Ik kijk er echt naar uit!”

Aan de andere kant van de desk moeten Patty Brard en William Rutten er behoorlijk om gniffelen.

‘Hoe dúrf je?’

Bart en Ronald zijn niet de enige SBS-collega’s van Gordon die ontsteld zijn. Ook Evert Santegoeds is verbijsterd, zegt hij in de podcast Strikt Privé. “Hoe durf je het te zeggen? Die man verdient een miljoen per jaar, geloof ik. Dan wil ik ook wel op de strafbank.”

Evert vindt het lachwekkend dat Gordon nu op freelancebasis een programma wil maken over de duurste hotels ter wereld. “Dat is toch ook niet waar het publiek op zit te wachten?”

Instagram

Jantje lacht, Jantje huilt:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u Gordon op non-actief zetten als u John de Mol was?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen