André Hazes jr. stellig: ‘Rox en Rachel? Komt nooit meer goed!’

André Hazes jr. denkt dat zijn zus Roxeanne en zijn moeder Rachel hun ruzie nooit meer bijleggen. “Ik denk dat het te laat is daarvoor eerlijk gezegd. Ik zie het somber in na al die jaren.”

Roxeanne Hazes, Rachel Hazes en André Hazes jr. © AvroTros, William Rutten, Radio 538

Het contact tussen André Hazes jr. en zijn moeder Rachel Hazes is sinds hun mysterieuze conflict eind vorig jaar verstoord. Op dit moment hebben ze volgens hem wel contact, maar op ‘gepaste afstand’. Bijzonder treurig, want met haar andere kind is het ook al hommeles: met dochter Roxeanne communiceert Rachel alleen nog via haar advocaat.

‘Het is écht triest’

Roxeanne beschuldigt Rachel min of meer van lijkenpikkerij. Ze blijkt namelijk helemaal geen erfgenaam van haar overleden vader André. “Ik snap dat we dan publieke figuren zijn, maar dat is gewoon écht triest, snap je, en pijnlijk. Die is wel echt gewoon heavy, snap je”, vertelt André jr. in de 538-middagshow van Frank Dane.

Hij wil erbuiten blijven: “Wat hen doen is natuurlijk al heavy, maar als je erbuiten staat en je wordt er alsnog ingetrokken, dat is gewoon raar ofzo. Zo voelt het gewoon voor mij dan. Ik wil je er van alles over vertellen, alleen ik weet niks. Ik lees het ook van De Telegraaf, snap je? Mensen vinden me ook raar, maar ik wil er niets mee te maken hebben.”

Erfenisstukken

Begrijpt André het punt van Rox? Heeft hij de erfenisstukken gezien? “Nee, omdat ik me er niet mee bemoei. Rox’ advocaat heeft me in het begin wel op de hoogte gehouden uit zichzelf. Ik reageer niet, want ik wil er niks mee te maken hebben. Wat de uitkomst ook is, wat win je? We worden alleen maar meer uit elkaar getrokken, toch, op deze manier?”

De gezinssituatie bevindt zich volgens André op een dieptepunt. “Ik spreek mijn moeder wel af en toe. Wel op gepaste afstand, maar we spreken elkaar wel. Ik vind het gewoon allemaal best wel zielig ofzo. Zo, ik kan er ook vol van schieten ofzo. Het is k*t ofzo, toch? Het is allemaal al k*t en door dit soort situaties wordt het alleen maar k*tter.”

‘Het is al te laat’

538-sidekick Jelte van der Goot: “En gewoon met een kop thee bij elkaar gaan zitten? Dat is wat heel veel mensen denken: waarom gaan ze niet gewoon bij elkaar zitten? Wat gaat daar mis?”

André ziet het somber in. “Ik denk dat het te laat is daarvoor eerlijk gezegd. Weet je… Het is al zo ver. Ik hoop dat het allemaal nog ooit mag gebeuren, maar ik zie het somber in na al die jaren.”

Nieuwslezeres Airen Mylene: “Maar heel even… Zeg je nou echt dat je geen kop koffie of thee gaat drinken met je moeder én niet met je zus?”

André: “Nee, sorry, nee, nee, nee. Ik heb het over hen twee met elkaar. Dat dit te ver gaat daarvoor. Dat het daarvoor te laat is.”

‘Zonde als het laat is’

Airen: “Dus jij ziet het somber in dat die twee nog met elkaar…”

André: “De band tussen hen is natuurlijk anders dan die van mij met m’n zus en die van mij en m’n moeder. Ik ben niet boos op een van de twee, maar dat zijn zij wel op elkaar nu.”

Kan er geen Familiediner-achtige interventie plaatsvinden? Wat kan André doen om het weer goed te krijgen? “Lieverd, als ik het zou weten, dan zou ik het natuurlijk organiseren allemaal, maar ik heb echt geen idee.”

Het is voor Airen lastig te begrijpen dat bij Rachel het ruziën prevaleert boven het zien van je kleinkinderen. André: “Ja, ik heb dat ook als vader, ja. Ik kan dat ook niet begrijpen.”

André zou het erg vinden als de situatie blijft zoals die nu is. “Mijn vader is 53 geworden, mijn moeder is dat nu. Het zou zonde zijn als we allemaal te laat zijn. Ik heb precies dezelfde gedachte, maar ik kan dat niet voor hen bepalen.”

‘Jij bent goed’

Hoe slecht het contact is tussen André en Rachel blijkt als RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade hem opwacht na zijn optreden bij 538, waar zijn nieuwe single in première is gegaan. Aan Aran vertelt hij dat zijn knipperlichtverloofde Monique Westenberg zijn kersverse plaat geweldig vindt.

Aran: “En je moeder, hoe vond zij het?”

André: “Ik heb mijn telefoon nog niet aan gehad eerlijk gezegd.”

Aran slim: “Oké, had ze het nog niet eerder gehoord dan?”

André: “Nee, nee, nee. O, je bent goed, hè? Je bent goed! Nee, ze heeft het nog niet gehoord.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen