Rachel Hazes bevestigt verstoord contact met André: ‘Door voorval’

Rachel Hazes heeft vanmiddag tijdens haar rechtszaak tegen Yvonne Coldeweijer bekend dat ze momenteel inderdaad nauwelijks contact heeft met haar zoon André jr. “Door een voorval.”

Rachel Hazes, André Hazes jr. en Yvonne Coldeweijer © NPO, SBS, YouTube

Yvonne Coldeweijer stelt dat André Hazes jr. het contact met zijn moeder Rachel heeft verbroken vanwege het uitlekken van een persoonlijke brief. Rachel bestrijdt dit, maar André heeft het publiekelijk geen enkele keer voor haar opgenomen. In een wanhoopsdaad heeft Rachel er daarom maar een rechtszaak van gemaakt.

Verstoord contact

Als Rachel het zo vervelend vindt dat de media melden dat ze ruzie heeft met André, waarom laat haar zoon dan niets horen? Nou, ehh… Ze hebben inderdaad geen normaal contact. In de afgelopen weken is er alleen ‘via de app’ contact geweest tussen moeder en zoon, meldt haar advocaat volgens het AD.

Wel bestrijdt kamp-Rachel de reden waarom het contact zou zijn afgenomen. “Het lekken van de brief is niet de aanleiding dat er minder contact is tussen Rachel Hazes en haar zoon. Dat komt door een voorval dat zich enkele weken voor het lek heeft voorgedaan.”

‘Statement handiger’

Yvonne begrijpt niet waarom die hele rechtszaak nodig is. “Het was net zo handig geweest als André bijvoorbeeld een statement gepost had dat hij niet gebroken was met zijn moeder. Dan had ik lekker voor schut gestaan en had ik het, zoals beschreven, gerectificeerd en de video verwijderd zonder dat we hier moeten komen”, zegt ze tegen Privé.

Ze vervolgt: “Als mevrouw Hazes daar zo zeker van was geweest, dan hadden ze dat kunnen doen. Hoe het eraan toe kan gaan, wat mensen gaan roepen en dat je vooral je gezicht op ‘strijk’ moet houden en niet mag lachen. Dat wordt moeilijk met een ‘gecremeerde kroket’.”

Gecremeerde kroket

Met gecremeerde kroket doelt Yvonne op de bijnaam die Rachel graag verboden ziet. “Ze maakt haar uit voor gecremeerde kroket en zegt herhaaldelijk dat ze narcistisch, knettergek, manipulatief en een overgevoelige heks is. Allemaal aantijgingen die geen enkel doel dienen”, briest Rachels advocaat volgens AD.

De raadsman van Rachel meent het allemaal bloedserieus: “Het publiek heeft de term ‘gecremeerde kroket’ aan Hazes gegeven en dat rechtvaardigt het? Ze moet maar niet zo gevoelig zijn, want het is satire, humor en cabaret? Het rechtvaardigt niet dat deze ernstige uitingen ongestraft blijven.”

‘Zie haar eigen gedrag!’

En daar moet het hele rechtssysteem dus voor uitrukken… De advocaat van Yvonne wijst er niet geheel onterecht op dat Rachel zélf ook niet vies is van een relletje: “Alles schetst een beeld van een moeder die decennialang voor controverses zorgt. Dat is de omstandigheid die hier moet worden meegewogen.”

“Als bekende Nederlander heeft Hazes nu eenmaal meer te dulden dan de gemiddelde persoon. Het eigen gedrag van de persoon is een relevante omstandigheid die in haar nadeel uitvalt. Ze staat doorgaans erg graag op de voorgrond.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Rachel Hazes gestopt moet worden als het gaat om het belasten van het rechtssysteem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen