René van der Gijp kotst op Enzo Knol: ‘Heel onbeschofte gozer’

René van der Gijp is het helemaal eens met de massale kritiek op vlogger Enzo Knol, die walgelijk verwaand en verbolgen reageert als de politie hem aan de kant zet. “Hij is zo onbeschoft.”

Enzo Knol en René van der Gijp © YouTube, SBS

Enzo Knol voelt zich helemaal het mannetje omdat hij dankzij zijn vlogjes in een Porsche kan rijden. Dit figuur brengt mensenlevens in gevaar door met extreme snelheden over de autowegen te rijden. In zijn nieuwste vlog is te zien hoe de politie hem aan de kant zet omdat ze hem op 170 kilometer per uur meten – in werkelijkheid reed hij nog harder.

Porsche

Als de politie hem stopzet, foetert Enzo dat het vast is ‘omdat ik een Porsche heb’. Alsof je in een Fiat Punto níet aan de kant gezet wordt als je je met de snelheid van het licht over de snelweg beweegt. Het niet al te snuggere vriendinnetje van Enzo: “Ik denk dat je met deze auto beter 170 kan rijden dan met een Up. Dat is gevaarlijker.”

De houding die Enzo aanneemt tegen de agenten is stuitend. Daarna bloedserieus: “Je rijdt een Porsche, hij heeft vermogen en je wil wel eens wat harder gaan rijden. Als je op de snelweg op zaterdagavond naar huis rijdt en je rijdt 170 in plaats van 130, dan zou ik zeggen: jeetje, wat een raar gesprek heb je dan.”

Hij blijkt het vaker te doen: “Als ik van Assen naar Zeist rij, rij ik 170. Eerlijk is eerlijk. Je wil gewoon naar huis en het is rustig op de weg. Met zo’n auto kun je makkelijk 170 rijden.”

Onbeschofte gozer

René van der Gijp walgt van dit figuur, zegt hij in Vandaag Inside. “Het is een onbeschofte gozer. Je kunt beter je excuus aanbieden als je 170 rijdt, of niet? Zij willen zo behandeld worden zoals zij het graag willen.”

Collega Johan Derksen: “Ja, maar ze denken ook vanwege hun status dat het ook nog normaal is. Dat ventje komt bij mij uit het dorp toevallig. Hij heet helemaal geen Knol, hij heet Erkelens, maar hij heeft een probleem met zijn vader geloof ik. Maar die scheurt echt daar door Drenthe zo van: kijk mij het eens goed gaan, weet je wel.”

“Dat heeft iedere jonge jongen met geld in z’n zak een beetje natuurlijk, maar dat arrogante toontje dat hij niet één draai om zijn oren van een politieagent accepteert… Terwijl hij de wet overtreedt en dat inderdaad levensgevaarlijk is.”

Zwakzinnig

Wilfred Genee: “Het gaat nog verder dus, want als je dat dan ook nog online plaatst…”

René: “Dat je dus denkt dat de meerderheid van wat ernaar gaat kijken zegt van: ‘Schande van die politie!’”

Tafelgast Rutger Castricum: “Dat je dat dus denkt… Dan ben je totaal zwakzinnig. Je bent ook losgezongen van de werkelijkheid. Je leeft dan eigenlijk in een heel lege sprookjeswereld. Dat komt omdat hij de hele tijd met dat cameraatje loopt en dat vinden mensen allemaal fantastisch, dus hij denkt dan ook dat alles wat hij doet… Ik vind het bezwaarlijk.”

Debiel

Rutger vervolgt: “Ik praat er ook thuis met mijn kinderen over dat deze jongen zwakzinnig is en dat je die niet serieus moet nemen. Het is een patiënt. Zo noem ik hem thuis ook.”

En wat vindt Raymond Mens ervan? “Helemaal gestoord. Het is een debiel.”

Fragment

De mannen van VI over Enzo:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Enzo Knol vindt 170 kilometer op de snelweg prima, omdat hij in een Porsche rijdt en niet in een Volkswagen Up. Rijbewijs afpakken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen