Wilfred Genee blijft Eva Jinek bashen: ‘Waarom wil jij dit toch?’

Wilfred Genee blijft zijn tv-collega Eva Jinek op de korrel nemen. De presentatrice wordt tegenwoordig dan in dag uit door de mangel gehaald in Vandaag Inside. “Wat is ze nou aan het doen?!”

Wilfred Genee en Eva Jinek © SBS 6

Het is ongekend wat Eva Jinek-basher Sam van Royen, de zoon van Heleen van Royen, heeft aangericht. De Vandaag Inside-redacteur zag de presentatrice na de kaarsrel naar eigen zeggen dansen op het graf van Johan Derksen en dat is haar nooit vergeven. Het programma heeft nu zelfs een vaste rubriek waarin de Jinek-uitzendingen worden neergesabeld.

Tegenvallende cijfers

René van der Gijp besprak gisteren bijvoorbeeld de dinsdaguitzending van Jinek, waarin veel aandacht was voor de aardbeving in Turkije, maar ook voor een intiem onderwerp. Of, zoals René het noemt: “Dan komt er een vrouw en die zit een beetje in haar maag met haar k*tje.”

Noa Vahle, de dochter van Linda de Mol, lacht er hartelijk om. Collega Johan Derksen vervolgens: “Het heeft alles te maken met de tegenvallende kijkcijfers. We hebben nu twee avonden bij Eva Jinek de hele avond seksuele voorlichting voor volwassenen gehad. Ik zal er niet gek van opkijken als er ook lik-, bef- en pijpdemonstraties op tafel komen.”

Dan: “Ik wil me niet opdringen, maar ik zou een demonstratie met kaarsen kunnen geven.”

Wilfred kritisch

Wilfred blijft Eva plagen. “René, dit is waarschijnlijk voortgekomen uit om je heen kijken, dan is er een vergadering met Peter van der Vorst, Sven Sauvé en dan komt iedereen bij elkaar. Dan zeggen ze: ‘Wat missen we?’”

René: “Ja, van: ‘We missen de luchtigheid.’”

Wilfred: “Waarom wil Eva dit ook opeens?”

Johan: “Het gaat om kijkers. Ze willen kijkers. Ze zijn ten einde raad.”

Wilfred: “Zij moet toch ook denken: wat zit ik hier nou te doen? Wat zijn we nou met z’n allen aan het doen?”

‘Duurt lang’

Tafelgast Özcan Akyol is regelmatig te gast bij Jinek. “Ik zat vrijdag ook bij Jinek en ik vond het wel oké, maar het duurt heel erg lang. Kijk, op een gegeven moment kun je als presentator wel onderwerpen aandragen, maar dan ben je klaar en dan zeg je tegen de redactie: doen jullie maar wat. Is dat niet het probleem?”

Johan: “We hebben er ervaring mee. We hebben jarenlang een programma van twee uur gemaakt en het laatste halfuur was niet meer op te brengen, hè, René?”

René: “Nee, dat klopt wel.”

Johan: “Het was een verschrikking.”

Wilfred: “Ik haalde de meest onzinnige onderwerpen aan om het toch nog vol te krijgen! Het ging nergens over!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Eva Jinek te hard wordt aangepakt door Vandaag Inside?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen