‘Eva Jinek praat met directie RTL over bizar lange uitzendingen’

Eva Jinek is gegarandeerd met de directie van RTL in gesprek over de uitzendlengte van haar talkshow, stelt VI-ster René van der Gijp. “Haar programma duurt gewoon echt te lang.”

Eva Jinek © RTL

De kijkcijfers van Eva Jinek staan onder druk en de steeds langer wordende uitzendingen zullen daar een rol in spelen. RTL 4 hoopt de kijkers van Eva zo lang mogelijk vast te houden op de late avond, maar de laatste tijd maakt de zender het wel héél erg bont: zo was ze onlangs maar liefst 1 uur en 40 minuten op zender.

‘Jinek duurt te lang’

René van der Gijp denkt dat Eva’s programma om die reden zoveel non-onderwerpen bevat. “Ik moet je heel eerlijk zeggen: het was gisteren de eerste keer dat ik zat te kijken en dat ik dacht: ze heeft het gewoon opgegeven. Het is klaar”, reageert hij in Vandaag Inside, dat elke avond meer kijkers weet te boeien dan Jinek.

Hij vervolgt: “Ze heeft net als wat wij vaak genoeg hebben gehad, van die gesprekken met de directie die nergens toe leiden, weet je wel. Wij hebben het ook vaak genoeg gehad over de lengte van het programma, toen we nog dat voetbal deden en dat heeft zij natuurlijk ook. Het programma duurt gewoon te lang.”

Wilfred kritisch

Wilfred Genee sluit zich daar volledig bij aan. “Veel te lang.”

René: “Ook voor haar. En ze hebben het natuurlijk ook gehad over de tijd, over de redactie, weet ik veel. Ze heeft het nu gewoon opgegeven en zegt gewoon: ‘Joh, weet je, zet aan tafel, het maakt mij geen flikker uit. Ik praat er gewoon mee.’”

Het gevolg? Johan Derksen: “Tegenwoordig als je thuiskomt, dan kijk je niet meer naar Jinek, want dat is ergernis, dat is weggooi-amusement.”

René: “Ze had een gesprek van twintig minuten met een gigolo dat werkelijk nergens over ging. Wat jij net zei toen je binnenkwam: eigenlijk had Jinek ook na een kwartier moeten zeggen van: ‘Wat zit ik hier te doen?’”

Wilfred: “Ja: ‘Wat zit ik hier te doen?’”

Kindje thuis

René denkt dat Eva’s focus nu ergens anders ligt. “Ja, van: ‘Ik heb een kind thuis’, weet je wel, ‘die vindt het ook leuk dat ik er ben’. Het was echt zo’n uitzending dat ik dacht: ze heeft het gewoon opgegeven. Laat gaan, dit komt niet meer goed.”

Wilfred: “Ik zat ernaar te kijken en las dat Humberto Tan morgen Jinek gaat doen. Als we nou die fusie hadden gehad, had ik het een keer mogen doen. Dan had ik echt daar gezeten en alleen maar dat soort dingen geroepen van: ‘Wat zitten we hier nou te doen?’”

René: “Echt, ik zweer het je. Ik dacht: die heeft met de directie gesproken en die dacht: weet je, doe maar, nog een paar weken.”

Wilfred: “Ja, nog een paar weken en daarna lekker met m’n kindje weer.”

Hoog op loonlijst

Johan: “Toch is het onbegrijpelijk. Zij was zo’n kijkcijferkanon en echt goed in haar vak. Dat ze zich er zo makkelijk bij neerlegt, hè?”

Wilfred: “Nou ja, wat je zegt: ze heeft te maken met anderhalf uur of langer soms… Ze moest laatst één uur en drie kwartier maken.”

René: “Ja, veel te lang.”

Johan: “Ja, ik begrijp het ook wel. Zo hoog als zij op de loonlijst staat… Dan moeten ze een paar blokken hebben om dat terug te verdienen.”

René: “Normaal was zij niet van small talk, hè? Zij was van to the point, hopsakee. Ze kon goed interviewen, maar nu is het ook gewoon… Ja, als je met zo’n gigolo zit te praten, kom op.”

Johan: “Dit is Boulevard.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de kijkcijfers van Eva Jinek stijgen als het programma niet meer zo extreem lang duurt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen