Claudia de Breij vindt Angela de Jong erg conservatief: ‘Karen!’

Claudia de Breij ergert zich ongelooflijk aan de conservatieve kant van Angela de Jong. De cabaretière noemt haar zelfs onomwonden een ‘Karen’. “Het is mijn minst favoriete kant van haar.”

Claudia de Breij en Angela de Jong © RTL

Als Angela de Jong (46) zich over actualiteiten uitlaat, dan wekt dat wat ergernis op bij Claudia de Breij (47). De cabaretière vindt de opiniediva van het AD namelijk heel erg conservatief in het leven staan. “Dat is mijn minst favoriete Angela de Jong”, schrijft de comédienne, die vindt dat de columniste meerdere kanten heeft, in de VARAgids.

Angela of Karen?

Hoe zou ze die kant van Angela precies omschrijven? “De nuffige Angela de Jong, die met de mondhoeken gericht naar het Zuiden zit te wachten tot ze aan de talkshowtafel aan de beurt is om Karen-statements te maken. Over het doorslaan van woke, klimaatrebellie of een andere beweging met een progressievere signatuur dan de Katholieke Plattelandsvrouwen.”

‘Karen’ is een term die gebruikt wordt om een specifiek stereotype van een vrouw op de hak te nemen. Het wordt meestal gebruikt om een middenklasse, witte vrouw te beschrijven die zich hooghartig gedraagt en snel conflicten zoekt. Veel mensen associeren ‘Karen’ met een gebrek aan empathie en het onvermogen om in andermans schoenen te staan.

Onverschrokken

Toch is er ook een kant aan Angela die Claudia wél kan waarderen, namelijk haar ‘onverschrokken’ kant. “Omdat ze schijt heeft aan wat mensen van haar vinden kan ze zeer onverwachts uit de hoek komen en verschrikkelijke dingen zeggen over machtige tv-mensen voor wie iedereen beetje bang is (maar zij lekker niet).”

Ze vindt het ook leuk als Angela een compliment uitdeelt aan types die ze ‘van huis uit een beetje haat’. “Dat is mijn lievelings-Angela de Jong. Mensen die openlijk van gedachten durven veranderen zijn zeldzaam. Daarom koester ik Angela de Jong.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen