Hart van Nederland-sterren in mineur: ‘De glans is er nu wel af!’

Hart van Nederland hoopte het hele weekend lang bejubeld te worden omdat de nieuwsrubriek tienduizend afleveringen bestaat, maar niets is minder waar. “De glans is er wel een beetje af.”

Hart van Nederland © SBS 6

Jarenlang was Hart van Nederland de meest geliefde nieuwsrubriek van Nederland. De presentatrices van het eerste uur werden omarmd, het weerbericht van Piet Paulusma werd iconisch en het gebrachte nieuws voelde altijd als dichtbij huis. Toen John de Mol dik tien jaar geleden aan de macht kwam, veranderde alles.

Mislukte make-over

John heeft er flink wat geld tegenaan gegooid om de ziel uit Hart van Nederland te rammen en dat is gelukt. De Telegraaf spreekt in een terugblik op tienduizend afleveringen van een ‘mislukte make-over’. “De grote kracht van Hart van Nederland was de knusse, tikje kneuterige sfeer die het programma uitstraalt.”

Inmiddels is ‘Hart’ dus de tienduizend afleveringen gepasseerd, maar echt reden om te jubelen is er niet. “De kijker voelt zich helaas niet meer zo thuis bij het programma. Van de 1 tot 1,3 miljoen kijkers per dag naar de 500 tot 700 duizend kijkers. Heel jammer”, zegt Tina Nijkamp, voormalig zenderbaas van SBS 6, op Instagram.

Glans is eraf

Ook de heren van Media Inside zijn niet echt enthousiast. Presentator Gijs Groenteman: “Ik vind zelf dat de glans er wel een béétje van af is gegaan inmiddels bij Hart van Nederland.”

Collega Marcel van Roosmalen: “Dat idee heb ik ook. Ik vond de eerste negenduizend uitzendingen goed, maar die lijn wordt nu wel echt naar beneden getrokken. Ik weet niet waar het precies in zit. Ik krijg de vinger er niet helemaal op.”

Steeds meer ellende

Gijs weet ook niet precies waar het aan ligt. “Nee, maar het wordt wel een lange, lange tocht naar de twintigduizend ben ik bang.”

Marcel: “Het wordt nu steeds meer ellende, voedseltekort, te hoge rekeningen. Je kent het verhaal. De lol is er echt af.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen