Johan Derksen krabbelt op na blunder: ‘Een epische televisieramp’

Johan Derksen krabbelt langzaam op na zijn enorme uitglijder in Vandaag Inside, waar hij vreselijk voor schut stond tijdens een discussie met Angela de Jong. “Het was echt een epische tv-ramp.”

Victor Vlam en Johan Derksen © SBS 6

Het is misschien wel het gênantste tv-optreden van Johan Derksen ooit: zijn ‘discussie’ van vorige week met Angela de Jong in de tv-hit Vandaag Inside. Hij stelt dat zij een hetze heeft gevoerd tegen Johnny de Mol. Het voorbeeld waar hij mee kwam? Angela heeft opgeschreven dat er aangifte tegen Johnny was gedaan van poging tot doodslag.

‘Slaat nergens op!’

Een extréém zwak argument: álle nieuwsmedia hebben immers bericht over deze aangifte tegen Johnny. Sterker nog: dit was de hele reden waarom hij vorig jaar tijdelijk van de buis verdween. Waarom Angela dat dan niet mag opschrijven, maakte Johan volstrekt niet duidelijk. Sterker nog: Angela wees er fijntjes op dat Johnny juist bij VI schuldig is verklaard.

Hoewel Johan inmiddels door het stof is gegaan, resteert er volgens communicatiedeskundige Victor Vlam wel imagoschade voor de VI-ster. “Het concrete verwijt dat Johan Derksen heeft slaat om heel eerlijk te zijn echt totáál nergens op. Het is al niet echt waar. Angela de Jong is op dit specifieke vlak altijd wel genuanceerd geweest.”

Enorme afgang

Victor vertelt in zijn podcast De Communicado’s dat er inderdaad veel media waren die Johnny zo ongeveer schuldig verklaarden. “Maar Angela de Jong toevallig niet. Die kritiek heeft ze wel vaker gekregen en dat heeft ze al vanaf het begin af aan bestreden. Het was niet logisch van Johan Derksen om dit punt nou groot aan te kaarten.”

Co-host Lars Duursma, een debatdeskundige, zegt: “Het was een enorme afgang, toch? Hij ging af als een gieter, Johan Derksen.”

Victor: “Inderdaad, je hebt helemaal gelijk. Na één minuut was al duidelijk dat dit onderwerp rampzalig was. Het sloeg echt totáál nergens op. Het was een ongelooflijk grote afgang. Ik heb eigenlijk nog nooit zo’n moment in een talkshow gezien dat iemand door eigen toedoen gewoon het compleet en totaal verprutst voor zichzelf.”

‘Het is bizár’

Het is eigenlijk bijna niet te geloven, vindt Victor. “Het kan zijn dat een ander je aanvalt en dat je daardoor verslagen wordt, maar Johans ergste vijand was zichzelf op dat moment. Hij heeft gewoon geen enkel punt in handen gehad om Angela de Jong mee te verslaan.”

Hij vervolgt: “Als je dan bedenkt dat het in eigen huis is, het is jóuw programma en je had het al een week kunnen voorbereiden, dan is het bizár dat het heeft moeten uitdraaien op dit. Het is echt bizar.”

Lars: “Het is memorabele televisie.”

Epische ramp

Het is algemeen bekend dat Johan, aangestuurd of niet, de pr-belangen van de familie De Mol behartigt. Juist daarom vindt Victor het zo gek dat hij kennelijk niet gesteund is door Talpa. “Ik verbaas me er gewoon over dat niemand bij Talpa heeft gedacht van: laten we hem gewoon eens even helpen bij de voorbereiding, om hem beter uit de verf te laten komen.”

Uiteindelijk is Johan vooral geschut gezet, omdat Angela heeft bewezen dat Johnny alleen bij VI al bij voorbaat schuldig is bevonden. “Dan denk ik: per saldo is dat de opbrengst van deze discussie. Het is duidelijk geworden dat júllie minder nauwkeurig waren dan Angela de Jong. Dit is in alle opzichten gewoon een epische ramp voor ze.”

Fragment

Het fragment van de tv-ruzie:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Johan Derksen geloofwaardigheid heeft verloren door zijn clash met Angela?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen