Lex Uiting kijkt neer op mensen uit Purmerend: ‘Wij eisen excuses’

RTL Boulevard-presentator Lex Uiting, die aan de gracht in de Amsterdamse Jordaan woont, heeft van mensen buiten de grachtengordel kennelijk niet zo’n hoge pet op. “Wij eisen excuses!”

Lex Uiting © RTL

Arno Kantelberg, de modejournalist van RTL Boulevard, was in de uitzending van gisterenavond behoorlijk lyrisch over een outfit van de Amerikaanse actrice Anne Hathaway. Zij is volledig in luipaardprint naar een of ander feestje gegaan. “Dit vindt jij mooi?”, merkt Bridget Maasland verbaasd op.

Beetje Purmerend

Het lijkt inderdaad net alsof die Anne in de Kruidvat-collectie van Patty Brard rondloopt, maar Arno vindt het allemaal prachtig. “Ja, dat vind ik mooi, ja.”

Dan komt Lex Uiting om de hoek met een ietwat neerbuigende opmerking. “Nee, dit is toch een beetje Purmerend?”

Bridget verbaasd: “O! Nou ja… Kijk, zo duidelijk wil ik ook niet in mijn mening zijn, maar ik vond het niks voor jou om dit te kiezen.”

Lex: “O, sorry.”

‘Wat is er mis mee?’

Arno: “Nee, ik vind het mooi omdat ze het zo doortrekt. Ja, ik weet het niet, soms heb je dat. En ik ben dol op Purmerend.”

Lex: “Ja, ik ook, laat dat duidelijk zijn. Luister: mijn vrouw komt uit Purmerend. I love Purmerend.”

Arno: “Wat is er mis met Purmerend? Maar ik bedoel te zeggen: dit doe je met carnaval aan toch?”

Bridget: “Je maakt het alleen maar erger. Ik denk dat je een beetje bedoelt dat je het misschien ook op de markt kunt kopen ofzo, in plaats van haute couture. Zo? Ik help je.”

Lex: “Dank hiervoor.”

Purmerend boo

De opmerking van Lex valt niet in goede aarde bij het lokale nieuwsmedium Regio Purmerend. ‘Lex Uiting beledigt in RTL Boulevard alle Purmerenders’, luidt de kop. “Volgens Lex loopt iedereen in Purmerend in kleding met een luipaardprint.”

De nieuwssite vervolgt: “Nu moet Uiting nog sorry zeggen tegen de Purmerenders want we zijn natuurlijk diep beledigd. Heel erg diep. Dus Lex, app ons even. Maken wij het goed met een nieuw artikel.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Lex Uiting ziet mensen die niet net als hij in de grachtengordel wonen kennelijk als goedkoop. Is dat eigenlijk niet goedkoop?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen