Jan Slagter afgeslacht bij mannen van VI: ‘Kijk naar jezelf, idioot!’

Jan Slagter is keihard aangepakt in De Oranjewinter, de WK-versie van Vandaag Inside. Hij is daar door columnist Marcel van Roosmalen neergezet als een ‘idioot’. “Kijk naar je eigen doelgroep!”

Marcel van Roosmalen en Jan Slagter © SBS, NPO

Jan Slagter, de directeur van Omroep MAX, is de afgelopen week veelvuldig in het nieuws omdat hij extreem actief in de bres springt voor twee foute omroepcollega’s: Matthijs van Nieuwkerk en Frans Klein. “De affaire rondom Matthijs van Nieuwkerk is hem naar de kop gestoken”, zegt Marcel van Roosmalen in zijn column in De Oranjewinter.

Vuurpijl

Marcel vindt dat Jan zich als een boze oude man gedraagt. “Het is alsof er een aansteker onder een vuurpijl is gehouden.”

Hij vervolgt: “De gezellige bejaarde vriend die onze ouders en grootouders lidmaatschappen probeert af te troggelen heeft plaatsgemaakt voor een woedende Furby, omdat zijn vriend Frans Klein, de allesbepaler bij de NPO, zichzelf tijdelijk op een zijspoor heeft gezet.”

‘Idioot!’

Het stoort Marcel dat Jan neerkijkt op de doelgroep van Vandaag Inside. “Kijk naar je eigen doelgroep, idioot, met je MAX Geheugentrainer en je Grote Kleine Treinen Competitie.”

Hij vervolgt: “Officieel wil de NPO niets liever dan jongeren behagen, maar ondertussen faciliteren ze jarenlang een boomer die allemaal infantiele bejaardenprogramma’s op ons loslaat en voor zichzelf heeft besloten dat hij wat belangrijks toevoegt aan de samenleving. Dat is natuurlijk niet zo.”

Simpel entertainment

De programma’s van MAX zijn niet veel soeps. “Het is simpel entertainment waar je de cliënten van verzorgingstehuizen moeiteloos voor kunt zetten.”

En hoe omschrijft hij Jan? “Hij is de Gordon Ramsay van de NPO.”

Fragment

De afslachting van Jan Slagter:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marcel van Roosmalen valt Jan Slagter keihard aan. Heeft hij een punt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen