Floortje Dessing op matje bij Telegraaf: ‘Ze trekt boetekleed aan’

Floortje Dessing is net als Dolf Jansen op het matje geroepen door De Telegraaf, omdat ze zowel klimaatactivist als veelvlieger is. “Ze trekt het boetekleed aan”, is te lezen in de krant.

Floortje Dessing © BNNVARA

Klimaatverandering is voor Floortje Dessing een heet hangijzer, maar tegelijkertijd besluit ze niet om te stoppen met het veelvuldige vliegen voor haar reisprogramma’s voor de publieke omroep. Ze beseft dat vliegen vervuilend is, maar vindt het ook belangrijk om te laten zien dat je in Belize in een hangmat kunt liggen.

Boetekleed

Het is volgens De Telegraaf moeilijk verenigbaar. De krant heeft daarom aan de bel getrokken bij de presentatrice van BNNVARA. “Dessing trekt, op de vraag of zij geen gewetensbezwaren heeft, het boetekleed aan.”

Floortje reageert als volgt: “Ik ben altijd doordrongen geweest dat vliegen per definitie niet groen is en dat het dat op korte termijn ook niet zal worden, helaas. Vliegen is en blijft vervuilend, punt.”

Bewuster

Wel is Floortje naar eigen zeggen steeds bewuster aan het leven. “Ik ben meer gaan nadenken over wat ik wil bereiken met de programma’s waarvoor ik het vliegtuig pak. Vraag me voortdurend af: is dit het waard? Draag ik hiermee iets bij? Vooralsnog denk ik dat het antwoord ’ja’ is.”

Ze vervolgt: “We hopen kijkers te inspireren om duurzamer te leven, of op z’n minst aan het denken te zetten. Daarbij bestaat mijn crew uit twee mensen (de cameraman en ik), we nemen zoveel mogelijk directe vluchten en ja; we compenseren onze CO2-uitstoot.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Floortje Dessing is parttime klimaatactivist. Vindt u klimaatactivisme en het maken van reisprogramma's verenigbaar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen