Floortje Dessing eiste dat haar broer afstand zou nemen van FvD

Floortje Dessing ligt al jaren overhoop met haar broer Johan Dessing, die voor Forum voor Democratie in de Eerste Kamer zit. “Als je geen afstand neemt, ben je niet meer mijn broer!”

Floortje en Johan Dessing © RTL

De familie van Floortje Dessing ligt politiek erg uiteen. Terwijl zij zich tijdens haar ellenlange vliegreizen ergert aan al die rechtse mensen die de wereld vervuilen, zit haar broer Johan Dessing bij de rechtse complotclub van Thierry Baudet. Die gelooft niet in klimaatverandering; dat zal hij wel iets vinden wat door een geheime elite van reptielen is verzonnen.

Take it, or leave it

Hun familiebreuk heeft een op een te maken met zijn politieke functie, stelt Johan in de Story. “Het feit dat ik politiek actief ben geworden voor Forum voor Democratie heeft een breuk in ons contact veroorzaakt. Ik heb geen contact meer met Floortje. Ik heb wel altijd gezegd dat ik het belangrijk vind om met elkaar in gesprek te blijven.”

Johan heeft dat ook geprobeerd, vertelt hij. “Maar ik merkte dat dat niet lukte. Op een gegeven moment nam Forum bepaalde standpunten in en dan zei Floortje: ‘Als je daar nu geen afstand van neemt, dan ken ik je niet meer als mijn broer.’ Dat zette onze band op scherp. Ik zei: ‘Ik sta hier nog steeds achter. Take it, or leave it.'”

Mening respecteren

Het is voor Johan onbegrijpelijk dat Floortje de familieband verbreekt, puur en alleen omdat hij een handlanger van Thierry is. “Ik zei: ‘We kunnen toch wel ergens over van mening verschillen, maar we moeten elkaar wel respecteren.’ Dat lukte op een gegeven moment niet meer. Dat is een verdrietige constatering, maar wel een feit.”

Zien ze elkaar wel met kerst? Nee, ook niet. “We vieren kerst zonder elkaar, maar dat is niet de eerste keer. De verwijdering is al langer gaande.”

Huilende ouders

Wat sneu voor hun ouders zeg. Die arme mensen zijn alweer 94 en 84 jaar oud, en eindigen hun leven straks met twee kinderen die overhoop liggen. Johan: “Zij vinden het erg verdrietig, maar kunnen er weinig aan veranderen.”

Tot slot: wat vindt Johan ervan dat Floortje de wereld zo vervuilt met haar vlieghobby? “Ik ben enorm voor vliegen, en ik vind dat het hele CO2-verhaal geen punt zou moeten zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Floortje Dessing heeft het contact verbroken met haar Forum-broer. Logisch?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen