Leco van Zadelhoff basht Floortje Dessing: ‘Natuurlijk raakt dat me’

Leco van Zadelhoff, de levende poederkwast van Caroline Tensen, heeft zich in het verleden grensoverschrijdend gedragen tegen Floortje Dessing. “Natuurlijk raakte me dat”, zegt de tv-ster.

Floortje Dessing en Leco van Zadelhoff © RTL

De praatjes die Leco van Zadelhoff mag houden in RTL Boulevard zijn alles behalve inclusief. Hij praat de kijkers avond aan avond een soort complex aan. Mensen met een ‘kalkoennek’? Aan de halslift! Mannen op leeftijd? Die moeten toch echt eens aan een ooglidcorrectie denken. En ben je een beetje bleek? Zelfbruinerspray erop!

Leco sloopt Floortje

Is dit de boodschap die RTL Boulevard wil uitdragen? Dat iedereen met ‘imperfecties’ vooral even door de wasstraat moet bij Leco en zijn scalpelmaatjes?

Floortje Dessing zit in elk geval niet te wachten op Leco en zijn kwastenset. Ze is aan het begin van haar carrière, in 1995, eens ontzettend beledigd door deze visagiemeneer. Hij kwam binnen in de kleedkamer bij RTL, zag Floortje en riep toen: “Jeetje, waar moet ik bij jou aan beginnen?”

Wat een doos.

‘Natuurlijk raakt dat’

Wat vindt Floortje van dit grensoverschrijdende gedrag van Leco? In het AD: “Natuurlijk raakte me dat. Ik zat in een omgeving waarin alles draaide om uiterlijkheden. Om mooi zijn. Het was ‘lekkere wijven’ en ‘keihard de lekkerste’. En ik was dat niet. Ik heb het altijd meer van mijn karakter moeten hebben.”

Het heeft impact gehad op Floortje. “Dat ik het 25 jaar later nog weet, is niet omdat ik zo’n tere ziel heb, maar het zegt wel iets over de tijdgeest van toen. Ik paste niet in het rijtje Leontine Ruiters, Caroline Tensen. Zo’n opmerking, ik wil het niet groter maken dan het is, maar dat voel je wel.”

Naakte woelrat

Zowel Leontine als Caroline behoren tot de vaste klantenkring van Leco. Ze vormen met z’n drieën een soort driehoek van gebakken lucht. Al decennia doet Leco alsof hij een kunstwerk aflevert als hij de bob van Caroline heeft bijgeknipt. “Leco en ik hebben samen wel iets neergezet”, riep ze onlangs nog.

Heeft Leco naast Floortje eigenlijk nog andere slachtoffers gemaakt? Ja, Daphne Deckers. “Leco heeft ooit mijn wenkbrauwen geblondeerd. Ik leek wel een naakte woelrat!”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen