Floortje Dessing vreselijk geraakt: ‘Ik heb mijn broer níet gedumpt!’

Floortje Dessing is er ontzettend van geschrokken dat Victor Vlam haar zo publiekelijk heeft afgemaakt. Ze ontkent haar broer Johan Dessing te hebben gedumpt. “Ik heb maar één broer.”

Floortje Dessing en Johan Dessing © NPO, GeenStijl

Het is geen geheim dat de familieband tussen Floortje Dessing en haar broer Johan Dessing behoorlijk is verstoord, en dat dat mede te maken heeft met zijn functie als senator voor Forum voor Democratie. “Floortje zei: ‘Als je daar nu geen afstand van neemt, dan ken ik je niet meer als mijn broer.’ Dat zette onze band op scherp“, zei Johan onlangs in Story.

Domme narcist

De beruchte mediacriticus Victor Vlam leverde vervolgens vernietigend commentaar. Hij heeft Floortje echt bij de enkels afgezaagd en daar zit ze verschrikkelijk mee, al een week. Die arme Floortje is echt voor van álles uitgemaakt: een narcist, een egoïst, iemand die domme beslissingen neemt. En wat nog meer? “Geen zelfrelativeringsvermogen!”

Floortje heeft haar broer alleen maar gedumpt omdat ze zich richting haar BNNVARA-vrienden schaamt voor zijn politieke functie en dat maakt haar een egoïstische narcist, riep Victor. Maar een week later heeft hij daar vreselijk veel spijt van. Hij heeft namelijk een brief gekregen van de presentatrice, vertelt hij in zijn podcast De Communicado’s.

Wat zegt Floortje?

Wat heeft Floortje te zeggen? “Hé Victor, ik weet helemaal niet of je er prijs op stelt dat iemand waarover je uitspraken hebt gedaan zijn kant van het verhaal even toelicht, maar ik hou er zelf altijd wel van, vandaar dit mailtje. Ik wil meteen even stellen: het feit dat mijn broer in Story zijn verhaal heeft verteld, is helemaal zijn goed recht.”

Dat heeft Johan ook ‘met de juiste intenties gedaan’, denkt Floortje. “De verkiezingen kwamen eraan en daarom was er extra aandacht voor hem en zijn partij. Die kans heeft hij met beide handen aangegrepen. Het enige probleem is dat in het stuk de nuance de altijd enigszins verdwijnt.”

Niet zo zwart-wit

Johan was er niet op uit om haar te bashen, weet Floortje. “Het is in een roddelblad natuurlijk altijd wat emotioneler dan wat gezegd is door hem en dat weet ik zeker. Ik stuur je deze mail ook om aan te geven dat het allemaal niet zo zwart-wit is als jij nu stelt. Ik heb mijn broer niet in de ban gedaan alleen maar omdat hij een bevlogen aanhanger van FvD is.”

Er gaat veel meer achter schuil, aldus Floortje. “In zoveel families zijn er ingewikkelde familiestructuren, dat zal je zelf misschien ook wel herkennen, en zo ook bij ons, dat speelt al jaren.”

Baudets punten

Die politieke functie maakt het wél lastig, geeft Floortje toe. “Mijn broer en ik zijn twee totaal verschillende personen en hebben jarenlang daarin kunnen functioneren, ieder met z’n eigen mening, maar met respect voor elkaar. Het punt waar ik nu veel moeite mee heb is het feit dat Thierry Baudet en zijn partij nu zulke extreme standpunten innemen.”

Ze wijst bijvoorbeeld op thema’s als Rusland en immigratie. “Ondanks dat mijn broer daar genuanceerder over denkt is hij toch gelieerd aan de partij die dat legitimeert en daar heb ik persoonlijk heel veel moeite mee. Dat zijn dingen waar we steeds over struikelen en dat zorgt voor verwijdering, maar dat betekent niet dat ik me helemaal van hem heb afgekeerd.”

‘Blijft m’n broer’

Floortje heeft Johan niet gedumpt, benadrukt ze. “Hij is en blijft mijn broer en daar heb ik er maar één van. Er is alleen een stilte tussen ons in komen te staan, een verwijdering en daar heb ik veel verdriet van.”

Ze besluit: “Het feit dat het nu ook door mensen die ons niet kennen wordt opgepakt is heel begrijpelijk gezien onze publieke rol en daar moet ik zeker niet over gaan klagen – dan had ik maar een ander beroep moeten gaan zoeken – maar het is wel heel lastig, ook voor mijn ouders, die van ons allemaal evenveel houden.”

Victor zegt sorry

Victor baalt van zijn uitspraken. “Ik vind het een heel redelijk verhaal en ik dacht na afloop: ze heeft gewoon gelijk, ik had hier gewoon ongelijk. Ik heb ook heel veel respect voor het feit dat ze dat op zo’n redelijke manier doet. Ik kan me voorstellen dat ze heel boos was geworden. Ik heb mijn excuses aan Floortje aangeboden.”

Hij besluit: “Ik vind het gewoon niet mijn taak om te gaan zitten wroeten in allerlei familierelaties. Ik kan me voorstellen dat ouders het ook helemaal niet leuk vinden om dat soort dingen te lezen, dus ik heb zoiets van: ik heb een beetje spijt van dit onderwerp en had het niet op die manier moeten insteken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u dat Floortje Dessing moeite heeft met de politieke baan van haar broer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen