Eva Jinek zorgt voor achterdocht: ‘Wat zit er achter Kruidvat-stunt?’

Eva Jinek is nu al een etmaal in het nieuws met haar rare gedoe over dat ze zou graag in de Kruidvat zou willen werken. Wat zit hierachter? Guido den Aantrekker vertrouwt het zaakje niet.

Eva Jinek © Instagram

Al jaren roept Eva Jinek dat ze soms fantaseert over een baan zonder echte verantwoordelijkheden, zoals wat dozen opensnijden in het magazijn van de Kruidvat. Het bereikte gisteren zijn climax, want toen trad Eva naar buiten met allerlei Instagram-foto’s en nieuwsbriefverhalen over een eenmalig avontuur bij de Kruidvat (zie onderstaand).

Eva in Kruidvat

Wat blijkt nou? Eva mocht die droom afgelopen vrijdag verwezenlijken. Ze ging op snuffelstage bij het filiaal in Mijdrecht. “Ik mocht meteen doorlopen naar het magazijn. Karton! Wasverzachter! Tl-licht! Ik kreeg een rood T-shirt aangereikt en ik mocht kiezen tussen lange of korte mouwen. Kort natuurlijk!”

Ze heeft van alles geleerd, bijvoorbeeld over wat er ‘als een tierelier’ verkoopt. “Patty Brard-producten, kerstkaarten en boobtape! En hoeveel mensen werken er nou? 27.000!”

Achterdochtig

Story-baas Guido den Aantrekker vindt al die uitingen van Eva over de Kruidvat wel een beetje verdacht, zegt hij in Shownieuws. “Je kent me een beetje, Tooske, en je weet: ik ben toch altijd een beetje achterdochtig. Ik ben ook journalist en ik vind het toch allemaal een beetje een raar verhaal. Kijk, dat heeft met een aantal dingen te maken.”

Waarmee dan? “Eva woont bijvoorbeeld in Abcoude in een soort sterrenstraatje waar ook Peter van der Vorst en Trijntje Oosterhuis wonen. Honderd meter van dat straatje vandaan zit gewoon een Kruidvat-filiaal in de hoofdstraat in Abcoude, dus je zou denken: als ze dat zo leuk vindt, dan gaat ze daar toch gewoon een keertje meedraaien?”

Groot opgezrt

Guido vervolgt: “Maar nee, dit wordt dan helemaal opgezet in een heel groot filiaal in Mijdrecht waar ze in een paar uur tijd – het is dus ook niet zo dat ze daar de hele dag de handen uit de mouwen heeft gestoken – het hele filiaal te zien krijgt. Ze poseert heel erg promotend op haar eigen Instagram op die foto.”

Hij vervolgt: “Ik weet wat de marktwaarde van Eva is en die is toch best hoog, dus ik denk: hier moet toch wel wat meer in zitten. Ik denk óf dat Kruidvat hier wat mee gaat doen en Eva kennende zal dat heus niet voor een bedrag zijn.”

Iets te slick

Het zal wel een of andere promotieactie zijn voor iets, aldus Guido. “Misschien gaat ze wel wat voor het goede doel doen of weet ik veel wat, maar ik vind het allemaal iets te slick dat ze nu ineens in zo’n heel groot filiaal dan een paar uur mee gaat werken.”

“Als ze het echt gewoon deed omdat ze het leuk vindt, hoef je er ook niet mee op de foto te gaan, denk ik. Ik heb een beetje het idee dat er gewoon nog iets aan zit te komen. Dat is haar goed recht.”

Kruidvat-lover

Eva als Kruidvat-lover:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat er een commerciële deal achter Eva Jineks flirt met de Kruidvat zit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen