Humberto Tan woest op biograaf Meilandjes: ‘Dit is gewoon onzin!’

Humberto Tan is behoorlijk pissig op Jan Dijkgraaf. De columnist en biograaf van de Meilandjes noemt de presentator een natte tosti. “Als je iets schrijft, Jan, wees dan op z’n minst feitelijk.”

Humberto Tan en Jan Dijkgraaf © RTL

Voetbalaanvoerders Orkun Kökcü (Feyenoord) en Redouan El Yaakoubi (Excelsior) hebben voor flink wat controverse gezorgd door te weigeren om met de OneLove-aanvoerdersband te spelen. Die band is een statement tegen alle vormen van discriminatie en ging in het weekend van hun weigering vooral over homo-acceptatie.

Natte tosti

Humberto Tan, voorzitter van de commissie-Mijnals die zich bezighoudt met inclusiviteit in het voetbal, betreurt de weigering, maar probeert er naar eigen zeggen ook het positieve van in te zien. “Het onderstreept het belang van de actie. Je ziet nu hoe belangrijk het is dat dit bespreekbaar wordt gemaakt”, zei hij tegen de NOS.

Wat een natte tosti, vindt columnist Jan Dijkgraaf. “De KNVB trekt de One Love-campagne in, omdat twee islamitische aanvoerders van eredivisieclubs van Allah geen regenboogbandje mogen dragen. Van de Commissie Mijnals sputtert alleen Gullit tegen. De rest zwijgt. Geen van de leden treedt af. Baantjesjagers vind je overal…”

Humberto boos

Die kritiek schiet bij Humberto volledig in het verkeerde keelgat. “Als je iets schrijft, Jan, wees dan op z’n minst feitelijk. Eén: check social media, onder anderen Olfers bij Nieuwsuur, mijn verhaal bij Radio 1 en Ruud in de Telegraaf. Twee: je hebt het over baantjes? Wat wij doen, doen wij onbezoldigd, op eigen verzoek. Gewoon omdat we het belangrijk vinden.”

Jan daarop: “Goed dat je gestopt bent met de commissie die niet serieus wordt genomen, Humberto!”

‘Wéér onzin’

Humberto: “Nu schrijf je wéér onzin. Gestopt? Ook onjuist.”

Jan: “LOL.”

Twitter

De Twitter-ruzie tussen Jan en Humberto:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Humberto Tan probeert het positieve in te zien van het weigeren van de OneLove-bandjes. Een natte tosti?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen