André Hazes jr. krijgt draai om oren: ‘Je bent een grote slappeling!’

André Hazes jr. krijgt een flinke draai om de oren van Harry Vermeegen. De mediacriticus ergert zich aan de vijfdelige docuserie waarin de volkszanger koketteert met al zijn verslavingen.

André Hazes jr. en Harry Vermeegen © Videoland, YouTube

Het stoort Harry Vermeegen ontzettend dat André Hazes jr. er alles aan doet om de aandacht op zichzelf te vestigen. Nu heeft hij vijf afleveringen van bijna een uur naar buiten gebracht waarin hij uitgebreid mijmert over hoe zwaar zijn BN’er-leven wel niet is. Hij vindt het allemaal zo spannend om op te treden dat hij in de alcohol en de coke is gedoken.

Slappeling

Wat een gezanik allemaal, zegt Harry op zijn opiniekanaal. “Wat verwacht hij dat wij gaan zeggen? Moeten we zeggen: ‘Oh, wat zielig is dat allemaal voor die Dré’? Moeten wij dan klappen dat hij klaar is met zijn alcohol en drugs? Van: ‘Geweldig, Dreetje, top hoor dat je dat allemaal voor elkaar hebt gekregen, zeg! Nou nou!’ Wat wil je hier nou mee?”

Harry is totáál niet onder de indruk van deze Hazes-telg. “André zegt zelf dat hij al die zangers in Nederland zo saai vindt. ‘Hoe willen die mensen dan dat ze herinnerd worden?’ Nee, hoe wil jíj dan herinnerd worden, Dreetje? Als slappeling? Want dat is het gewoon. Je bent gewoon een slappeling.”

Overdrijven

Overdrijven is ook een vak, vindt Harry. “Het zit gewoon een beetje tegen in het leven, het loopt niet helemaal precies zoals jij het hebt gewild en nu ga je stoer vertellen over dat je twee flessen wodka dronk, acht gram coke snoof en dat je 60 uur niet geslapen hebt? Nou, geweldig zeg! Top hoor! Ja, wat moeten wij daarmee, Dreetje?”

Hij vervolgt: “Wat denk je van de mensen met echte problemen? Mensen zitten met een zwaar gehandicapt kind thuis bijvoorbeeld of mensen die dementeren? Wat denk je daarvan? Mensen die daarmee zitten? Of die op sterven liggen? Die hebben echte problemen! Jij toch niet? Het is allemaal luxe-onzin gewoon.”

Gezever en gezeik

André weet niet wat het is om een écht zwaar leven te hebben, denkt Harry. “Hij zegt: ‘Ja, ik moest tegen m’n vader opboksen!’ Ja, dat had Daley Blind ook. Die moest ook tegen z’n vader opboksen, maar heeft gewoon een carrière gemaakt en klaar, niks aan de hand. En niks aan de wodka en aan de coke. En dat irriteert mensen, Dreetje.”

De mensen zijn volgens Harry moe van al die egocentrische BN’ers. “Ze hebben gewoon geen zin in dit soort gezever en dit soort gezeik. Jij vindt jezelf dan een rockster, maar dat ben je ook niet. Je bent geen rockster, gewoon een eenvoudige volkszanger, klaar, en verder niks. Ga daar nou niet heel ingewikkeld over doen.”

Impopulair

Het verbaast Harry niets dat André alleen maar minder en minder populair wordt. “De mensen die nu een hekel aan jou krijgen of al hebben, dat komt omdat die mensen nu heel andere problemen hebben. Die maken zich zorgen over de oorlog, over hun gasrekening en of ze de boodschappen kunnen betalen of ooit een huis krijgen…”

“En jij zit dan maar te emmeren over jouw gedoe. ‘Kijk mij het eens allemaal zwaar hebben!’ Daar hebben die mensen helemaal niets mee. Die vinden het enorm gezeik, Dreetje. Ja! En daar maak je jezelf héél erg impopulair mee, dus hou hiermee op en hou verder je mond!”

Fragment

Het beklag van Harry:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u André Hazes jr. ook een enorme slappeling?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen