Maarten van Rossem slaat terug naar René van der Gijp: ‘Onnozel’

Maarten van Rossem houdt zijn ongeremde mediaruzie met René van der Gijp levend. Het jurylid van De Slimste Mens slaat keihard terug naar de voetbalanalist. “Hij maakt onnozele tv!”

Maarten van Rossem en René van der Gijp © NPO, SBS

Het optreden van Maarten van Rossem in de talkshow HLF8 heeft vorige week voor ergernis gezorgd. Hij zat daar te mompelen dat hij eigenlijk helemaal geen zin had in zijn verschijning in dat programma. Vervolgens is René van der Gijp flink losgegaan op de mopperende tv-ster. “Triest, supertriest. Zo triest dit”, riep hij in Vandaag Inside.

Debielensysteem

Maarten begrijpt er niets van. “Er werd overal plotseling geschreven dat ik daar met grote tegenzin zat, maar dat is helemaal niet waar. Dat is die relmakerij in die stomme mediajournalistiek. Het meest achterlijke onderdeel van de journalistiek is wel de mediajournalistiek. Tjonge-jonge-jonge zeg, godallemachtig, wat een debielensysteem.”

Hij vervolgt in zijn podcast: “Ik zei: ‘Het was niet mijn grootste verlangen in de afgelopen jaren om hier te zitten.’ Nou, dat is zo. Ik heb allerlei verlangens die een aanzienlijk hogere prioriteit hebben dan het zitten bij HLF8. Maar dat kun je toch niet zo makkelijk omdraaien dat ik er helemaal geen zin in had?”

Sneer aan Scheul

Antoinnette Scheulderman, die Maarten bij HLF8 aansprak op zijn gemopper, krijgt een veeg uit de pan. “Die blondine die tegenover mij zat zei toen (zet debiel stemmetje op, red.): ‘Ja, maar waarom zit je hier dan?’ Toen zei ik: ‘Nou ja, omdat ik hier reclame kom maken voor mijn theatertour.’ Zodoende kreeg het een beetje een rare connotatie.”

Verder slaat het nergens op, zegt Maarten. “Gijp had er ook niet veel van begrepen, wat me ook weer niet zo verschrikkelijk veel verbaast. Ja, wat moet ik zeggen van VI? Ja, dat is toch niet iets wat je serieus kan nemen? Laat staan dat je Gijp ook serieus zou moeten nemen.”

Adolescente grappen

Maarten vindt Vandaag Inside sneue televisie. “Ik vind het eigenlijk ook allemaal wel vrij vermakelijk. En aangezien Gijp ongetwijfeld keihard gelachen heeft over zijn eigen opmerkingen, heeft iedereen er plezier over gehad.”

Hij vervolgt: “Ach joh. Gijp… Ik bedoel: sorry hoor, maar dat is niet iets waar een mens zich over op moet winden. Het is helemaal een beetje een wonderlijke… Het is een show met adolescente grappen en atmosfeer die gemaakt wordt door mensen die al op zeer gevorderde leeftijd zijn.”

Onnozele televisie

Het is onnozele televisie, vervolgt Maarten. “Hoe onnozeler, hoe beter het scoort. Ja, The Masked Singer soort ook geweldig, maar dat is ook totaal onnozel. Vrijwel alle topscorende tv-programma’s, met uitzondering van De Slimste Mens, zijn van een vrij hopeloze onnozelheid. Je kunt VI toch niet serieus nemen? Kom nou!”

Zit hij niet een beetje met de kritiek van Gijp? “Kennelijk op een of andere manier schijn ik hem te irriteren, maar nogmaals: ik neem dat niet al te serieus. Mijn indruk is altijd dat ze zichzelf ook niet al te serieus nemen, maar op dit punt lijkt Gijp toch een soort van betrekkelijk lage irritatiefunctie te hebben.”

Wat zegt Harry?

Hoe kijkt mediacriticus Harry Vermeegen naar deze mediaruzie? Hij denkt dat Gijp uiteindelijk aan het langste eind trekt:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maarten van Rossem zegt dat de kritiek van Gijp hem niets doet, maar praat er wel een kwartier lang over. Gelooft u hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen