Marc-Marie Huijbregts verbijsterd over pittige uithaal Linda de Mol

Marc-Marie Huijbregts is er ronduit verbaasd over dat Linda de Mol zo keihard naar hem uithaalt. “Als ik heel eerlijk ben vind ik niet heel erg dat ik dat verdiend heb, maar goed.”

Marc-Marie Huijbregts en Linda de Mol © RTL

Linda de Mol heeft in haar verbitterde comeback-column snoeihard uitgehaald naar een hele serie BN’ers, waaronder dus Marc-Marie Huijbregts. De cabaretier was in januari te gast in de talkshow van Beau van Erven Dorens toen er ook twee vermeende slachtoffers van Linda’s (ex-)liefje Jeroen Rietbergen in de studio zaten.

Linda boos

Het is walgelijk hoe Marc-Marie zich daar gedroeg, vindt Linda. “Er kwam een uitzending van Beau waarin een ongekend staaltje trial-by-media plaatsvond: een vrouw werd daar aan tafel letterlijk gillend aangezet om aangifte te doen, terwijl elke jurist en deskundige zegt dat slachtoffers hun verhaal bij de politie horen te doen en niet op televisie.”

Kennelijk heeft niemand het bittere stukje van Linda even nagelezen, want ze spreekt zichzelf enorm tegen. Linda vindt dat vermeende slachtoffers hun verhaal ‘bij de politie horen te doen’, maar dat is natuurlijk precies wat Marc-Marie de dame in kwestie ‘gillend’ adviseerde.

Marc-Marie verbijsterd

Marc-Marie begrijpt echt he-le-maal niets van Linda’s gemene uithaal, zegt hij in zijn podcast Marc-Marie & Aaf Vertellen Iets. “De LINDA. staat deze maand helemaal vol met Linda’s statement. Wel zeven pagina’s of zo! Het is heel lang. Het is héééél lang, ze is er echt voor gaan zitten.”

Hij is ernstig teleurgesteld. “Ik vind haar altijd een beetje zielig omdat het haar ook allemaal maar overkomen is enzo, maar schijnbaar zegt ze daar nou in dat ze mij aanvalt, omdat ik dan iets heb gezegd bij Beau tegen zo’n meisje, van: ‘Ja, je moet aangifte gaan doen.’”

Geen spijt

Van dat advies heeft Marc-Marie geen spijt. “Wat zij vertelde was heel erg, dus ik dacht: God, ga aangifte doen. Dat is de enige manier eigenlijk. Ik weet niet wat je anders moet zeggen. Ik kan moeilijk zeggen: ‘Ga zeker niet naar de politie!’ Dat ga je zeker niet zeggen. Of: ‘Hou je mond! Zo erg kan het niet zijn!’”

Linda heeft kennelijk niet meegekregen dat hij haar juist altijd heeft verdedigd, aldus de komediant. “Voor de rest ben ik degene die Linda altijd heel erg verdedigt. Ook in de tijd dat zij heel erg aangevallen werd, dacht ik elke keer: zij is ook een slachtoffer en ze kan er verder helemaal niets aan doen.”

‘Ik ben verrast’

Het komt daarom extra hard binnen bij Marc-Marie. “Ik vind het altijd heel stom om haar aan te vallen enzo, dus ik was wel verrast moet ik eerlijk zeggen dat zij ineens mij zo onderuit de kan geeft. Als ik heel eerlijk ben vind ik niet heel erg dat ik dat verdiend heb, maar goed.”

Hij begrijpt niet dat dit in Linda’s comeback-column is terechtgekomen. “Er gaat nog wel iemand overheen, zou je denken. Dat er iemand kijkt die zegt: ‘Goh, zou je die nou noemen?’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Linda de Mol tegen zichzelf in bescherming worden genomen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen