Talpa krijgt kritiek: ‘Waarom ontslaan jullie Peter Gillis niet?’

Harry Vermeegen vindt het ongelooflijk dat Talpa na de kwestie-Johnny de Mol wéér zo mild reageert op een coryfee die zijn vriendin zou hebben mishandeld. Hij vindt dat Peter Gillis eruit moet.

Harry Vermeegen en Peter Gillis © YouTube, SBS 6

SBS 6 heeft nu twee sterren in huis die verdacht worden van mishandeling: Johnny de Mol en Peter Gillis. Het lijkt de zendertop niet echt veel te doen. Ongelooflijk, vindt opiniemaker Harry Vermeegen dat. “Het slaan van vrouwen kan dus nooit. Dat staat in mijn top drie van de ergste dingen die er zijn in het leven”, zegt hij op zijn opiniekanaal.

Gillis van de buis?

Pas na veel druk van buitenaf en BN’er-gasten die niet meer wilden aanschuiven, besloot Johnny zélf om tijdelijk op te stappen als presentator van HLF8. Ook in het geval van Peter reageert SBS 6 nu terughoudend. De zender wil nog niet zeggen of het nieuwe seizoen van Peters soap nog wel van start gaat op maandag 6 september.

Er is volgens Harry maar één gepaste reactie: Peter op straat zetten, in elk geval tijdelijk. “Die Gillis heeft zijn Nicol geslagen en niet zo’n beetje ook. Dat blijkt, want de man heeft vastgezeten een nacht. Dan heb je niet gewoon even zo’n klein corrigerend tikje gegeven hoor. Nee!”

‘Verschrikkelijk!’

Er wordt niet voor niets een zaak van gemaakt, aldus Harry. “Er is ook een politierapport opgemaakt en het OM heeft gezegd: ‘We gaan jou vervolgen aan de hand van dat rapport’, en dat betekent dat er gewoon heel erge klappen zijn gevallen. Dat is verschrikkelijk natuurlijk.”

De algemene reactie op Peters vermeende wangedrag is volgens de criticus wel erg mild. “Het gekke wat nu aan de hand is, en daar ben ik dus zo bang voor, dat we het in Nederland een beetje normaal gaan vinden. Dat we een beetje de schouders erbij ophalen en dat we denken: nou ja, het zal wel.”

Weinig opwinding

Harry denkt dat mensen er gewend aan raken. “Bij die Lil Kleine was het nog zo van… Toen was iedereen nog wel een beetje boos en dat vonden ze te ver gaan met die Jaimie. En die Lil Kleine verdween uit beeld, want dat kon natuurlijk verder niet meer en die wordt ook verder vervolgd straks. Daar waren we het toch wel eens dat het veel te ver ging.”

Bij Johnny was dat al minder, zegt Harry. “Daar was de opwinding al minder. Hij werd uiteindelijk dan toch wel van de buis gehaald. Dat dan nog wel, maar dat was het dan ook. En nu zien we dus met de Gillis… Wat zien we nu? Heel weinig opwinding. Het lijkt wel alsof iedereen denkt van: als je af en toe eens even zin hebt, geef je je vrouw maar een beuk.”

Dat kan volgens Harry dus echt niet. “Nee! Nee, natuurlijk niet!”

‘Ga je gang maar!’

De reactie van Talpa, het mediabedrijf van John de Mol, is echt véél te mild, vindt Harry. “Hij wordt ook helemaal niet ontslagen bij Talpa. Daar vinden ze ook allemaal maar van: ga je gang maar.”

“Laten we één ding met elkaar afspreken: dat we het slaan van vrouwen nóóit normaal gaan vinden.”

Harry’s opinie

De opinievideo van Harry:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen