Maarten van Rossem slaat terug naar Wybren van Haga: ‘Slecht Kamerlid’

Maarten van Rossem vindt het lachwekkend dat Wybren van Haga een aantal Kamervragen over hem heeft ingediend. “Hieruit blijkt dat hij een heel slecht Kamerlid is”, reageert hij.

Wybren van Haga en Maarten van Rossem © RTL, NPO

Tweede Kamerlid Wybren van Haga vindt dat Maarten van Rossem van de buis moet vanwege ‘geweldsverheerlijkende opmerkingen’ in De Slimste Mens. Hij doelt op Maartens tirade over het vele non-nieuws over bekendheden. “Wat mij betreft schieten ze Johnny Depp morgen dood en begraven ze hem op een anonieme plek”, riep hij.

Maarten van de buis?

Zo iemand kun je niet bij de NPO houden, vindt Wybren. “PvdA-mastodont Maarten van Rossem mag keer op keer over de schreef gaan. Anti-boer, anti-PVV en anti-alles wat niet links is”, briest hij tegen Metro.

Hij is naar eigen zeggen ‘helemaal klaar’ met de publieke omroep. “Dat terwijl die boeren en stemmers op partijen die Van Rossem niet aanstaan via belasting wel moeten meebetalen om de uitspraken van de waarschijnlijk fors betaalde Van Rossem mogelijk te maken. Deze linkse activist moet van de buis.”

‘Slecht Kamerlid’

Wybren heeft Kamervragen ingediend en dat vindt Maarten belachelijk. “Hieruit blijkt dat hij een heel slecht Kamerlid is, want het zou mij verbazen als daar überhaupt op gereageerd wordt”, reageert het Slimste Mens-jurylid in zijn eigen podcast.

Hij vervolgt: “Hij doet dat voor zijn achterban, dat is zo klaar als een klontje. Van Haga is een afsplitsing van de gekkenclub van Thierry Baudet, wat ook al te denken geeft. Hij ziet de bui al hangen voor de volgende verkiezingen. Dan is hij betrekkelijk kansloos.”

Compliment

Maarten voelt zich er niet beroerd over. “Voor iemand als ik is het een enorm compliment dat Van Haga vragen over jou stelt in de Kamer. Stel je voor dat hij had gezegd dat hij mij een prima figuur vindt, dan zou ik me diep moeten schamen.”

Wat vindt Maarten ervan dat Wybren zo boos is over zijn Johnny Depp-uitspraak? “Dat komt omdat hij wat ik gezegd heb volkomen verkeerd geïnterpreteerd heb. Dat heeft hij natuurlijk volkomen bewust gedaan. Ik heb helemaal niet opgeroepen om Johnny Depp door zijn kop te schieten, zoals kennelijk gesuggereerd wordt.”

Die Wybren is kansloos, besluit Maarten. “Van Haga heeft niets te vertellen over de inhoud van de publieke televisie.”

Maartens reactie

De reactie van Maarten in zijn podcast:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maarten van Rossem leidt tot Kamervragen. Overdreven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen