René van der Gijp kritisch over tv-baantje Wesley Sneijder: ‘Absurd’

René van der Gijp sluit zich aan bij de kritiek van zijn vrouw Minouche van der Gijp op de nieuwe talkshow Veronica Offside. “Wesley Sneijder kijkt de wedstrijden niet. Vrij absurd.”

Wesley Sneijder en René van der Gijp © SBS

Wilfred Genee presenteert naast Vandaag Inside nu ook twee keer per week de nieuwe voetbaltalkshow Veronica Offside, de opvolger van Veronica Inside. Hierin zit Wesley Sneijder op de oude plek van René van der Gijp. De oud-voetballer gaf direct aan nauwelijks wedstrijden te hebben gekeken. “Daar heb ik geen tijd voor.”

Pittige kritiek

Geen wedstrijden kijken, maar ze wél voor veel geld willen analyseren op televisie. Onbestaanbaar, vindt Minouche van der Gijp het. De vrouw van René vindt dat ze Wesley lekker moeten inwisselen voor iemand als Rafael van der Vaart. Ze uitte haar pittige kritiek nog tijdens de uitzending in een story op Instagram, maar die verwijderde ze niet veel later.

Wilfred Genee gisteren in Vandaag Inside tegen René: “Vind je hem nou goed of slecht, Sneijder? Want binnen de familie was er wat onduidelijkheid over zag ik?”

René: “Nee, helemaal niet zelfs.”

Vrij absurd

René is het eens met de kritiek op Wesley. “Ik heb naar jou gekeken toen ik thuis kwam. Ik vermaakte me wel. Ik moet ook zeggen dat ik die Sneijder altijd wel een interessant kereltje gevonden heb. Ook zijn manieren en zijn doen en laten. Hij heeft ook iets weg van Gullit, vind ik, in zijn grenzeloze vertrouwen in zichzelf.”

Hij vervolgt: “Die gaan dus dingen zeggen die voor hen klaarblijkelijk vrij normaal zijn, maar waar jij als kijker van denkt: ja… Zoals zeggen: ‘Ik ben hier dan wel analist, maar wedstrijden kijk ik niet.’ Dat lijkt me vrij absurd. “

K*tboek

Het lijkt erop dat René zijn woorden zorgvuldig kiest om geen mediaruzie te ontketenen, maar hij lijkt Wesley een slechte keuze te vinden als voetbalanalist.

René: “Ik vind Sneijder sowieso een interessante gozer en daarom heb ik ook z’n boek gelezen. Alleen ik vind het zo jammer dat het een k*tboek is. Hij wil niets over zijn familie kwijt, niets over zijn carrière, niets over trainers waar hij mee gewerkt hebt. Wat moet je ermee? Het is een boek niks.”

Insta-story

De Instagram-story van Minouche:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen