Hans Kraay jr. laat Wilfred Genee zitten: ‘Ik heb hem nee verkocht’

Hans Kraay jr. heeft ondanks lang aandringen besloten om niet mee te werken aan Veronica Offside, de nieuwe voetbaltalkshow van Wilfred Genee op Veronica. “Ik heb nee gezegd.”

Wilfred Genee en Hans Kraay jr. © SBS, RTL

Hans Kraay jr. werd door de mannen van VI bij het grofvuil gezet toen ze in januari verhuisden naar SBS 6. Terwijl Wilfred Genee eigenlijk graag met hem verder wilde, vond Johan Derksen hem niet passen bij een talkshow over algemene actualiteiten. Nu Wilfred alsnog aan de bel trekt bij Hans, laat de voetbalanalist hem keihard in de kou staan.

‘Ik heb nee gezegd’

Naast Vandaag Inside met René van der Gijp en Johan gaat Wilfred vanaf half augustus ook twee keer per week een voetbaltalkshow maken op Veronica: Veronica Offside. De vaste analisten hierin zijn Andy van der Meijde, Wesley Sneijder en Wim Kieft. Eigenlijk wilde Wilfred ook Hans aan boord krijgen, maar dat is dus niet gelukt.

Het werd gisterenavond verklapt door Hans zelf in de talkshow van Renze Klamer. “Ik concentreer me met heel veel liefde op ESPN. Nee, ik ga het niet doen. Het is zeventien jaar hartstikke leuk geweest en ik zit nu bij een omroep waar ik zo ongelooflijk veel kansen krijg. Ik ben geen 28, ik ben ook geen 38, maar ik krijg kansen van iemand van 28.”

Veel belletjes

Wilfred heeft flink z’n best gedaan. “Wat ik zeer waardeer is dat Wilfred Genee, met wie ik door de jaren heen veel strijd heb gehad in de uitzendingen en die ik vaak paardenlul heb genoemd, de afgelopen twee weken zó ongelooflijk lief z’n best heeft gedaan en zo ongelooflijk vaak heeft gebeld, tot aan vakantie en tot gisteren toe, van: ‘Hansie, ik zou het hartstikke leuk vinden als je weer komt.’”

Weigert Hans omdat hij afgelopen seizoen zo is afgedankt door de mannen van VI? “Nee, dat is niet het geval geweest. Het was goed zo. Zij gingen een nieuwe kant op met nieuwe doelen en we zijn met normaal gedrag uit elkaar gegaan in januari. Ik zit heel goed bij ESPN.”

Jasje gooien

Hans neemt het Johan niet kwalijk dat hij eruit gemieterd is bij VI. “Ik heb nog steeds een goede relatie met een aantal mensen van VI Vandaag, maar ik vond het mooi geweest.”

“Ik heb zeventien jaar bij Veronica Inside gezeten en de mensen kennen het inmiddels wel, met m’n jasje gooien en op maandagavond de dolle duikavond met Sofie. Dat vond ik zelf ook wel, dus ik ben met alle rust weggegaan in januari.”

Fragment

Hans vertelt:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen