Samantha Steenwijk afgekraakt als tv-jurylid: ‘Te veel in beeld’

Samantha Steenwijk wordt finaal afgekraakt door Marcus den Blanken, sterjournalist van de AD-mediaredactie. Hij trekt haar absoluut niet als jurylid in de SBS 6-show De Hollandse Nieuwe.

De Hollandse Nieuwe © William Rutten

De Hollandse Nieuwe is de nieuwe zaterdagavondshow van SBS 6 waarin volkszangers auditeren in hun eigen huiskamer. Er komen dan drie juryleden over de vloer: Danny de Munk, René Froger en de onvermijdelijke Samantha Steenwijk. Afschuwelijk, vindt AD-mediajournalist Marcus den Blanken het. Hij trekt haar echt niet.

Samantha-overkill

Marcus heeft afgelopen weekend gekeken naar de eerste aflevering en vond het allemaal een beetje tegenvallen. “Ja, het viel toch een beetje tegen. Ik heb het wel vaker gezegd dat je bepaalde mensen misschien niet te veel in beeld moet brengen. Dat was in dit geval toch ook weer. Heb je enig idee over wie ik het heb?”, zegt hij in de AD Mediapodcast.

Podcastpresentator Manuel Venderbos: “Ik denk aan die grijns van jou te zien Samantha.”

Slecht jurylid

Marcus beaamt dat. Hij vindt Samantha tekortschieten als jurylid. “Ja, je hebt René Froger en die gaf inhoudelijk heel leuke commentaren en dan had je Samantha Steenwijk en die zei de hele tijd: ‘Wat een…’ Dan kwam er altijd uit: ‘Wat een kuif!’, of: ‘Wat een stem!’ Ze zegt wat ze ziet dus.”

Het format werkt ook niet helemaal lekker, vindt Marcus. “Ik denk dat ze ook die thuisaudities niet hadden moeten doen. Je moet een soort buitenkroeg organiseren waar allemaal mensen die dit soort muziek leuk vinden zijn en dat ze dan een voor een opkomen.”

Collega Angela de Jong: “Een soort Muziekfeest op het Plein?”

Marcus: “Ja, precies.”

Thuisaudities

Die thuisaudities voegen niet zoveel toe, vindt Marcus. “Ik vond het niet veel toevoegen dat het thuis is. Sterker nog: ik vind het een beetje afbreuk doen. Dan komen ze in die huiskamer en elke keer heb je weer hetzelfde voorstelrondje en mensen die zeggen: ‘Oh, ik heb nog nooit BN’ers in mijn huis gehad!’ Ja…”

Angela: “Ik moet zeggen: het begon wel met iemand die goed was. Die eerste kandidaat was wel echt heel goed, vind ik.”

Trailer

De trailer van De Hollandse Nieuwe:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Krijgt u de rillingen van Samantha Steenwijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen