Erica Meiland over Linda de Mol: ‘Waarom zijn vrouwen zo dom?’

Erica Meiland begrijpt er niets van dat Linda de Mol überhaupt ooit een relatie heeft aangeknoopt met Jeroen Rietbergen. Hij stond vroeger immers al bekend als ‘vieze Jeroentje’. “Waarom?!”

Erica Meiland, Jeroen Rietbergen en Linda de Mol © RTL

Linda de Mol verbrak in januari na veertien jaar haar relatie met Jeroen Rietbergen, omdat hij zich heeft misdragen als bandleider van The Voice of Holland. Critici stellen echter dat Linda bijna niet verrast geweest kan zijn. Naast dat ze al jaren wist van een van zijn uitglijders bij The Voice, stond hij al bekend als ‘vieze Jeroentje’ toen ze een relatie kregen.

Erica begrijpt het niet

René van der Gijp weet naar eigen zeggen al ’twintig jaar’ van zijn bijnaam ‘vieze Jeroentje’. “Ik wist niet wat er aan de gang was daar, maar ik kijk er totaal niet van op”, zei hij eerder. Gordon zegt dat hij Linda al in 2007 voor Jeroen heeft gewaarschuwd en sterker nog: zelfs haar eigen vader zou bij Linda aan de bel hebben getrokken.

Het is voor Erica Meiland ongelooflijk dat iemand met de statuur van Linda dan toch met zo’n kerel aanpapt. “Het lijkt mij dat ze wel een beetje wist hoe hij was en zij heeft zo’n man toch helemaal niet nodig? Ze is een fantastische vrouw”, zegt ze in gesprek met weekblad Weekend.

‘Neem hem niet terug!’

Eén ding is zeker: Linda moet Jeroen in elk geval niet meer terugnemen, aldus Erica. “Dat moet ze nooit doen. Ik snap die vrouwen niet. Ik roep heel vaak hardop: waarom zijn vrouwen zo dom? Echt waar.”

Die kerels denken maar dat ze van vrouw naar vrouw kunnen hoppen, briest de Chateau Meiland-ster. “Dat is met zo veel van die mannen. Zo’n André Hazes… Ga weg joh Monique, ga gewoon weg. Niet weer terugnemen. Alleen al uit zelfrespect.”

Door met The Voice?

Vindt Erica dat The Voice of Holland ondanks de misbruikrel gewoon door kan? “Ik zou sowieso verdergaan met The Voice. Ik zou die omstreden mensen aanpakken of eruitgooien. Eerst goede gesprekken voeren en blijkt het waar te zijn: eruit.”

Zelfs als er geen hard bewijs is, aldus Erica. “Ik zou heel goede gesprekken voeren met meerdere mensen en dan besluiten hoe het voor ons voelt. Liegen ze of niet? En dan moet je toch je hart volgen, want je komt niet altijd achter de waarheid.”

Ali eruit

Het is volgens haar evident dat iemand als Ali B niet meer terug kan keren. “Nee, die zou ik er gewoon uitgooien als ik echt overtuigd was dat ze verkeerde dingen hebben gedaan. Of Marco Borsato wat gedaan heeft weet ik niet. Dat is natuurlijk lastig.”

Gewoon schoon schip maken en weer verdergaan, aldus Erica. “Nu is is iedereen de dupe van een paar van die klojo’s. Dat moet niet.”

Weekend

De nieuwe Weekend met Erica op de cover:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Linda de Mol onherstelbare imagoschade oploopt als ze Jeroen Rietbergen terugneemt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen