Emile Ratelband hekelt aangeefster Danny de Munk: ‘Zieke vrouw!’

Emile Ratelband, die op het zadel wordt gehesen door RTL’s Videoland, walgt van het vermeende slachtoffer van Danny de Munk. De oud-medewerkster van Stage is volgens hem een ‘zieke vrouw’.

Emile Ratelband © Videoland

Yvonne Coldeweijer bracht twee maanden geleden talloze verhalen naar buiten over wangedrag door Danny de Munk. De vrouw die nu aangifte tegen hem heeft gedaan van verkrachting voelde zich door die verhalen gesterkt om na vijftien jaar eindelijk gerechtigheid te zoeken. Ze wordt nu door veel mensen weggezet als aandachtstrekker.

‘Zieke vrouw!’

Ook een aantal BN’ers zijn kritisch over de aangeefster van Danny. Zo is Emile Ratelband, die momenteel de hoofdrol speelt in een docuserie op Videoland, woest. “VIJFTIEN jaar geleden??? Wat voor een zieke vrouw (…) is dit?? Schandalig dat deze idioten platform krijgen. Heeft John van den Heuvel geen echt werk meer?”, twittert hij.

Harry Vermeegen is ook kritisch. “Ja, poeh, vijftien jaar geleden, hè, hebben we het over. Vijftien jaar geleden! En toen deed ze d’r mond niet open, toen werd er niets gezegd”, zegt hij op zijn opiniekanaal.

‘Zo zwaar allemaal’

Het wordt allemaal heel erg overdreven, vindt Harry. “Waarschijnlijk heeft Danny misschien met de handjes even op de verkeerde plek gezeten en dat heet dan gelijk ook weer aanranding en verkrachting. Het is zo zwaar allemaal.”

Misschien heeft ze het wel verzonnen, zegt hij. “Johnny Depp heeft nu aangetoond dat mannen ook wel eens gelijk kunnen hebben en dat vrouwen ook wel eens gewoon kunnen liegen. Ja, dat kan gewoon! Die kunnen gewoon zomaar uit hun nek leuteren. Dat kan! Dat is nu bewezen!”

Johan twijfelt

Ook Johan Derksen twijfelt. Hij zegt in Vandaag Inside: “Het is iets dat jaren geleden gebeurd is en mevrouw voelt zich daar nu onprettig bij. Ik kan niet in de huid van die mevrouw kruipen, maar die heeft heel veel jaren niet dat gevoel gehad van: ik voel me er onprettig bij. (…) Ik heb altijd mijn twijfels al als jaren na dato zoiets boven komt drijven.”

Er is een heksenjacht gaande, meent Johan. “De keurig nette John van den Heuvel doet daar ook gewoon aan mee, hè? Alle ellende er gewoon op gooien zonder dat er een onderzoek geweest is.”

En Albert Verlinde? Die wijst erop dat de aangeefster misschien gewoon uit is op wraak: “Wat zou kunnen zijn is dat het iemand is die verliefd op hem was of roep het allemaal maar.”

‘Niet uit op geld!’

John van den Heuvel, die in contact staat met de aangeefster, stelt in RTL Boulevard dat het de aangeefster absoluut niet te doen is om media-aandacht. “Het is zeker niet zo dat zij op geld uit is of iets dergelijks. In tegendeel.”

“Wat zij zegt is: ‘Er is15 jaar geleden iets heel naars gebeurd. Het is in de jaren daarna mijn leven blijven domineren. Toen ik hoorde dat er zich nog andere vrouwen hadden gemeld, heb ik gezegd: dan ga ik ook mijn verhaal neerleggen.’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Buiten deze verkrachtingszaak om: vindt u Danny de Munk een sympathieke mediapersoonlijkheid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen