Linda de Mol bevestigt comeback op televisie: ‘Ze is heel uitgekookt’

Linda de Mol bevestigt via Talpa Network dat ze vlak na de zomer haar comeback maakt op televisie. Ze is een nieuwe serie van Miljoenenjacht aan het opnemen en die komt vanaf september op de buis.

Postcode Loterij Miljoenenjacht © Roy Beusker

Al een half jaar vermijdt Linda de Mol de publiciteit. Niet alleen kwam ze er in januari achter dat haar geliefde Jeroen Rietbergen zich jarenlang heeft misdragen bij The Voice of Holland, maar ook heeft ze door een fikse inschattingsfout – ze verzweeg Ali B’s wangedrag binnen Talpa – extreme imagoschade opgelopen. Nu wil ze weer terug op tv.

Linda terug op tv

Telegraaf-journalist Jordi Versteegden meldt in zijn entertainmentupdate dat Linda in september haar tv-comeback maakt met Miljoenenjacht. “Dat is geen verrassing, want het programma is uitgesteld geweest. Eigenlijk zou het begin dit jaar op tv komen, maar het was toen duidelijk dat Linda dat programma nog helemaal niet kon maken.”

Hij vervolgt: “Nu bevestigt Talpa definitief dat Linda haar comeback gaat maken na een toch wel intense en zware periode met de hele Voice-rel die achter haar ligt. Ze komt dus terug met dit programma. Het wordt momenteel opgenomen. Dit najaar, dat is dan rond september, verschijnt dat op de buis.”

‘Heel uitgekookt’

Mediacriticus Jan Roos stelt in zijn programma RoddelPraat dat Linda in aanloop naar die tv-comeback wel héél opzichtig positieve publiciteit probeert te pakken. Deze week dropte ze via haar schoondochter een gezellige vakantiefoto vanuit Londen, en eerder stond ze al op de Weekend-cover terwijl ze vluchtelingen in huis nam.

Jan sluit zich aan bij de critici die het wel héél toevallig vinden dat Linda juist op het moment dat ze een Oekraïens gezin in huis nam werd gefotografeerd. Wie de foto nam? Het tijdschrift Weekend van hoofdredacteur Bart Ettekoven, die onder contract staat bij de showrubriek van haar broer John de Mol: Shownieuws. Zelf ontkent Bart een een-tweetje.

‘Zó hypocriet’

Die ontkenning van Bart is volgens Jan helemaal niets waard. “Het is allemaal zo hypocriet. Ik word er zo moe van. De enige reden dat Linda de Mol op een gegeven moment vijf Oekraïeners in huis had, is omdat ze qua pr in de stront zat. Ze moest wat. En wat heeft ze toen gedaan? Vijf van die mensen opgehaald.”

Het is allemaal geregisseerd, zegt hij. “Toen heeft ze gebeld: ‘Ik kom straks met Oekraïeners aanlopen.’ Toen werd ze ‘stiekem’ over het hek gefotografeerd. De fotograaf wist toen precies de foto’s te maken met de Oekraïeners, want die wist toevallig dat Linda met die Oekraïeners aan kwam lopen. Geloof je het zelf? Het wordt allemaal bedacht, joh.”

Linda in talkshow?

De verwachting is niet dat Linda rondom haar terugkeer op televisie in een talkshow zal verschijnen. Ze is namelijk boos op de hele wereld en vertrouwt naar eigen zeggen alleen nog haar eigen tijdschrift.

Jordi: “Voorlopig gaat ze geen interviews doen. Ze heeft wel aangekondigd dat áls ze haar verhaal gaat doen, ze dat op haar eigen platform gaat doen, omdat ze dat het meest vertrouwt, maar dat zal niet voor de eerste uitzending van Miljoenenjacht zijn en ook niet vlak daarna. Daar wacht ze dus nog even mee.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Linda de Mol die door het blad van een Talpa-medewerker wordt gefotografeerd terwijl ze Oekraïense vluchtelingen in huis neemt. Toeval of in scène gezet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen