Rob Goossens verbijstert kijkers RTL Boulevard: ‘Walgelijk mannetje!’

Rob Goossens wordt overladen met kritiek na een uitspraak in RTL Boulevard. Mensen verwijten hem een racist te zijn, omdat hij het over ’tien kleine negertjes’ had. “Ik verwees naar een boek!”

Rob Goossens © RTL

Maarten van Rossem wil ondanks het overlijden van zijn zus Sis graag door met het tv-programma Hier Zijn De Van Rossems, maar Rob Goossens twijfelt of dat een goed idee is: “Ze kunnen niet dit programma doorzetten, want het moet niet een soort Tien kleine negertjes worden, waarbij we gaan aftellen welke Van Rossem de volgende is die overlijdt.”

Walgelijk mannetje

Deze uitspraak van Rob in de studio van RTL Boulevard zet kwaad bloed bij een aantal kijkers. De tv-kenner wordt aangevallen op diverse social media, waaronder zijn eigen Instagram-pagina. Daar verdedigt hij zichzelf ook. “Pardon, 10 kleine negertjes?😡🤬 let op wat je zegt mafkees”, zegt Dench bijvoorbeeld.

En Yenna: “Wat ben jij een walgelijk mannetje. Gatverdamme. Hoe je het woord ook zonder blikken of blozen of je vuile lippen durft te krijgen. Je kan zien dat je het woord wel vaker in je vieze mond durft te nemen. Bah!!! En dat moet dan goede normen en waarden doorgeven aan je pasgeboren kind. Ik hou m’n hart vast voor haar.”

A-meen-ah noemt Rob zelfs een ‘vuile racist’. En Juice Channel: “Uhm, Rob Goossens, let even op welke woorden je gebruikt in je verhaaltjes, want dit is echt een walgelijke woordkeuze!”

Rob in de verdediging

Rob schrikt behoorlijk van alle kritiek en springt in de verdediging. “Ik verwees naar een boek van Agatha Christie met die titel. Had je ook even kunnen googelen. Wat dacht je dat ik bedoelde? Dat ik zwarte mensen dood wil hebben? 🧐”

Het boek Tien Kleine Negertjes gaat over tien mensen die een voor een overlijden op een eiland. The Real Creative Hub reageert: “Ah, dit is je reactie op de ontstane commotie. Dat we maar even hadden moeten googelen. Heb jij wel eens gezocht naar de werkelijke benaming van het boek dat Agatha schreef? Wat dacht je dat ze daarmee bedoelde?”

‘Ik vermijd het n-woord’

Yenna: “Het interesseert me niet waar je naar verwees. Je neemt het woord onder geen enkele omstandigheid in je vuile mond! Het is kwetsend, pijnlijk en daarbij was die verwijzing zo niet relevant. Het feit dat je dat niet weet en dat niet beseft, laat maar weer zien hoe privilege je bent. Verdiep je even in je medemens, toon wat compassie. Het zal je sieren, in plaats van zo een slap excuus. Bah Rob.”

Rob: “Terwijl ik de verwijzing net in de uitzending maakte, vroeg ik me al af of er geen andere titel voor het boek is tegenwoordig. Want natuurlijk probeer ik dat woord te vermijden. Als het boek niet zo had geheten, had ik het nooit gebruikt – ook al denk jij anders te weten…”

De voormalig Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes raakte in 2018 ook in opspraak na een soortgelijke verwijzing. Hij bood toen wel excuses aan: “Sorry, nee, het is niet grappig. Kan echt niet. Excuus.”

Twitter

Ook op Twitter wordt er kritiek geuit op Rob:

https://twitter.com/soulflowerspace/status/1530263029786501124

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Weten we over vijf jaar nog wie Rob Goossens is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen