Famke Louise drinkt wijntje op nederlaag RoddelPraat: ‘Justice!’

Famke Louise heeft vanmiddag het kort geding gewonnen dat ze had aangespannen tegen het programma RoddelPraat. Ze drinkt een rood wijntje op hun nederlaag, is te zien op Instagram.

Famke Louise en RoddelPraat © YouTube

Jan Roos en Dennis Schouten, de mannen van RoddelPraat, werden door Famke Louise voor de rechter gesleept omdat ze een onuitgebracht lied van haar hebben laten horen. Daarin zingt ze allerlei negatieve dingen over haar voormalig manager Ali B. De mannen trokken vervolgens de conclusie dat ze waarschijnlijk is misbruikt door de rapper.

Famke blij

RoddelPraat moet de bewuste aflevering nu verwijderen en moet bovendien een rectificatie plaatsen. Ze zijn ‘buiten de grenzen van de uitingsvrijheid’ getreden, vindt de rechter.

Famke is er ontzettend blij mee, laat ze weten op Instagram. “Ik ben blij met de uitspraak. Ik heb eerder zelf de beschuldigingen van RoddelPraat ontkracht in een korte video, maar zeg het hierbij opnieuw.”

Dan somt ze op: “Ik ben niet de vrouw uit de BOOS-uitzending rondom de Voice-misstanden. Ik ben niet misbruikt door Ali B.”

Veel te ver

De heren zijn echt te ver gegaan, vindt Famke. “Ik ben voor de vrijheid van meningsuiting, maar de onterechte beschuldigingen door RoddelPraat gingen veel te ver. Ze zijn pertinent niet waar, schadelijk en raakten mij persoonlijk diep.”

“Ik ben blij dat ik in het gelijk ben gesteld door de rechter en dat is beslist dat RoddelPraat inbreuk op mijn auteursrecht en mijn privacy heeft gemaakt. Ik ben blij dat de uitzending van RoddelPraat word verwijderd en dat RoddelPraat moet rectificeren.”

Verantwoordelijkheid

Ze besluit: “Ik hoop dat RoddelPraat voortaan verantwoordelijkheid neemt en beter onderzoek verricht voordat ze zulke heftige uitspraken doen.”

Tot slot deelt Famke een foto van een glas rode wijn. “Justice. You’re welcome, everyone…”, staat erbij.

Stories

De reactie van Famke:

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen