Famke Louise ontkent misbruik door Ali B, gaat stappen ondernemen

Famke Louise ontkent met klem dat ze is misbruikt door Ali B, zoals de online showrubriek RoddelPraat beweert. Ze gaat ‘stappen ondernemen’ tegen het programma. “Dit is inbreuk op mijn privacy.”

Famke Louise en RoddelPraat © YouTube

Het programma RoddelPraat van Dennis Schouten en Jan Roos was het eerste medium dat berichtte over de misbruikbeschuldigingen aan het adres van zowel Ali B als Marco Borsato. In de nieuwste aflevering beweren de heren dat ook Famke Louise slachtoffer is geworden van Ali, maar dat is volgens de zangeres zelf grote onzin.

‘Absoluut niet waar’

Famke verbrak in de herfst van 2020 de samenwerking met SPEC, het managementbureau van Ali en zijn vrouw. Vlak na die breuk nam ze een zogeheten ‘diss track’ op, waarin ze allerlei boze dingen opdreunt over Ali. Dit nooit uitgebrachte liedje lekt nu uit via RoddelPraat. Het programma denkt dat de breuk en het liedje te maken hebben met misbruik.

Ongelooflijk onzin, reageert Famke in een video op haar eigen Instagram-kanaal (zie onderstaande video). “Nou, goedenavond allemaal. Ik heb net de video van RoddelPraat gezien en daarin werd verteld dat ik zou zijn misbruikt door Ali B. Dat is absoluut niet waar.”

‘Nooit iets gebeurd’

Volgens Famke zijn zij en Ali gewoon goed met elkaar. “Er is nog nooit iets gebeurd, er is nog nooit iets voorgevallen tussen mij en Ali, dus bij deze wil ik dat gewoon gelijk ontkrachten. Sterker nog: Ali heeft míj altijd met respect behandeld en ik heb nooit dingen op een vervelende manier ervaren of iets, dus dat wil ik sowieso hierin kwijt.”

Hoe zit het dan met die ‘diss track’? “Dan ga ik ook gelijk maar even wat vertellen over de track die is uitgelekt. Ja, toen ik wegging bij SPEC zat ik niet zo heel erg lekker in mijn vel. Als artiest schrijf je bepaalde dingen van je af. Dat is hoe je daarmee omgaat als artiest. Het is nooit de bedoeling geweest dat deze track online zou komen.”

Ontzettend boos

Het liedje is privé, aldus Famke. “Het was nooit de bedoeling dat die gepubliceerd zou worden. Kort nadat ik deze track had gemaakt is het ook wel weer goedgekomen tussen mij, SPEC en Ali. Over de makers van RoddelPraat en iedereen die daarmee te maken heeft: ik ben ontzettend boos. Niemand heeft aan mij gevraagd of dit klopt.”

“Daarnaast is er dus iets gepubliceerd wat superschadelijk is en wat ik echt onacceptabel vind. Daarom ga ik hierin ook wel echt stappen ondernemen, want het is gewoon een inbreuk op mijn privacy en niemand heeft dit gecheckt. Ik ben hier wel echt heel erg van geschrokken, ook omdat het best wel lang geleden is. Ik ga serieus stappen ondernemen.”

Juridische stappen

Het lijkt erop dat Famke doelt op juridische stappen. Jan Roos laat in een reactie blijken zijn schouders op te halen voor dit dreigement. “Jaja, eerst geweld gebruiken tegen Dennis (interview PowNed) en nu boos zijn dat je niet gebeld bent 😂.”

Dennis en Famke kregen het eind 2020, ten tijde van haar breuk met SPEC, flink aan de stok tijdens een tv-confrontatie op straat. Een jaar later onthulde Dennis dat hij ooit het bed heeft gedeeld met Famke.

Instagram

De videoreactie van Famke:

RoddelPraat

De aflevering van RoddelPraat (met vanaf 30:00 het stuk over Famke) ziet u hier.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen