Lil Kleine terug in Nederland: ‘Hij wil niet dat Spanje hem oppakt’

Lil Kleine is gisterenavond met een Transavia-vlucht teruggekeerd naar Nederland. De rapper wil daarmee voorkomen dat hij mogelijk opnieuw wordt opgepakt door de politie op Ibiza, denkt men.

Jaimie Vaes en Lil' Kleine © Instagram

Twee weken geleden zat Lil Kleine drie nachten lang in de Amsterdamse cel na de nieuwste mishandeling van zijn vriendin Jaimie Vaes. Na zijn vrijlating vertrok hij direct met de auto naar het zuiden van Spanje. Vervolgens nam hij de boot naar Ibiza, waar hij vorig jaar zomer ook al in de cel zat, ook vanwege een mishandeling van Jaimie.

Terug de cel in?

Het Openbaar Ministerie is er niet blij mee dat Lil Kleine weer op vrije voeten is en ging daarom na zijn vrijlating in hoger beroep. Dat dient vandaag. Als hij terug de cel in moet, dan moet dat direct gebeuren, legde John van den Heuvel vorige week uit.

John: “Als hij terug naar de cel moet, dan verwacht ik eigenlijk dat hij terugkomt of dat er een verzoek zal worden gedaan aan de Spaanse autoriteiten om hem daar op te pakken en hem naar Nederland te sturen. Dan moet er een arrestatiebevel naar Spanje.”

Transavia-vlucht

Lil Kleine is vanwege dit hoger beroep weer terug in Nederland. Yvonne Coldeweijer verklapte gisteren met welke Transavia-vlucht hij zou terugkeren. Daardoor stonden er flink wat paparazzi op Schiphol. Hij is uiteindelijk door een fotograaf van Privé gespot tijdens het wegrijden bij de VIP-uitgang. Een RoddelPraat-spion spotte hem op de luchthaven.

Privé-baas Evert Santegoeds schrijft dat Lil Kleine op Schiphol werd opgewacht door vrienden, die met een auto klaarstonden. “Het gezelschap verliet het luchthaventerrein met grote snelheid om eventuele achtervolgende fotografen af te schudden.”

Voetvolk

Weekend-baas Bart Ettekoven in Shownieuws: “Er stonden ook wat persmensen bij de normale uitgang, waar het voetvolk naar buiten komt, wij naar buiten komen, maar hij komt natuurlijk als echte VIP naar buiten. Hij vloog gewoon met Transavia hoor, met z’n benen in z’n nek, maar…”

Story-baas Guido den Aantrekker: “Nou, ik denk dat hij altijd wel beenruimte heeft met zijn postuur, toch, of niet?”

Bart: “Dat is waar, oh ja, natuurlijk! Hij heeft geen extra beenruimte nodig.”

Waarom terug?

Waarom is hij terug in Nederland? Evert: “Hieruit valt op te maken dat hij bij de zitting aanwezig zal zijn – óf dat hij liever niet (weer) wordt opgepakt in Spanje.”

Toen hij vorig jaar in Ibiza werd opgepakt, stond hij te trillen als een rietje.

Bart: “Ik denk dat zijn advocaten toch wel hebben gezegd dat het handig is om zijn gezicht daar te laten zien tijdens zo’n rechtszaak.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hoopt u dat Lil Kleine weer de bak in moet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen