Rob Goossens houdt rekening met definitief einde The Voice of Holland

Rob Goossens houdt er serieus rekening mee dat The Voice of Holland definitief van de buis verdwijnt vanwege het huidige misbruikschandaal. Het wordt volgens de tv-kenner van RTL Boulevard spannend.

Rob Goossens © RTL

RTL 4 heeft het twaalfde seizoen van The Voice of Holland van de buis gehaald vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het programma. Het lijkt onwaarschijnlijk dat het seizoen nog afgemaakt wordt en volgens tv-kenner Rob Goossens moeten we zelfs rekening houden met het definitieve einde van het programma.

Veertig slachtoffers

Aran Bade, verslaggever van RTL Boulevard, denkt dat de cultuur bij The Voice volledig verziekt is. Hij heeft met een kandidaat gesproken die slachtoffer is van grensoverschrijdend gedrag. “We zijn er vandaag achtergekomen dat er een WhatsApp-groep is met meer dan veertig vermeende slachtoffers die zich hebben verenigd.”

Het zijn slachtoffers van meerdere personen, weet Aran. “Niet van Jeroen (Rietbergen, red.) alleen, maar van het hele programma The Voice of Holland en dat zegt wel iets over de ernst van de situatie.”

Kielekiele

Veertig vermeende slachtoffers zijn er wel héél veel. Presentatrice Bridget Maasland vraagt zich dan ook af: “Kan dit programma ooit nog terugkomen?”

Rob daarop: “Het wordt wel kielekiele. Het is het laatste seizoen binnen het huidige contract van RTL met ITV. Ze hebben nu al gezegd dat ze de boel opschorten en er een onafhankelijk onderzoek wordt uitgevoerd. Nu Jeroen al heeft gezegd van: ‘Ik bevestig dat ik me heb misdragen’, wordt het lastig om dit seizoen nog uit te zenden.”

Zwaar beschadigd

Eigenlijk heeft Rob er een hard hoofd in. “Je moet een gesprek gaan voeren met de producent, ITV, over een titel die gewoon zwaar beschadigd is. Het zou zomaar kunnen dat uit die gesprekken uiteindelijk zal blijken dat het niet meer mogelijk is om The Voice in Nederland voort te zetten.”

Ook Patty Brard vraagt zich af of The Voice nog wel terug kan keren, laat ze blijken in Shownieuws. “Is het niet beschadigd voor altijd?”

Niet uitzendbaar

Angela de Jong weet niet of The Voice nog verdergaat. Het twaalfde seizoen gaat in elk geval de prullenbak in, denkt ze. “Dat het nu stopt vind ik heel erg slim en heel erg moedig. Ik denk eerlijk gezegd dat dit hele seizoen niet meer terugkomt en niet meer uit te zenden is”, zegt ze op NPO Radio 1.

“Zie jij dan nog dat daar gewoon mensen auditie staan te doen met Jeroen Rietbergen op de achtergrond en Ali B in de stoel, waar nog van alles en nog wat naar boven gaat komen?”

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat The Voice definitief van de buis moet verdwijnen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen