Chantal Janzen lijkt Mol-familie te beschuldigen, Wendy van Dijk zwijgt

Chantal Janzen gaat in een boze reactie flink tekeer tegen partijen die het Voice-misbruik in de doofpot hebben gehouden. Ondertussen zwijgt haar voorganger Wendy van Dijk in alle talen.

Wendy van Dijk, Chantal Janzen en Linda de Mol © William Rutten, Cornelie Tollens

The Voice of Holland is gisteren van de buis gehaald vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik achter de schermen. De huidige presentatrice Chantal Janzen verklaarde direct nergens van te hebben geweten. Vandaag komt ze met nóg een reactie, waarin ze met de beschuldigende vinger naar de Molletjes lijkt te wijzen.

Liegt John de Mol?

Chantal is flink geschrokken van de onthulling van de onzedelijke Voice-bandleider Jeroen Rietbergen dat hij al jaren geleden op de vingers is getikt door zijn ‘opdrachtgever’ en hij alles toen heeft opgebiecht aan zijn geliefde Linda de Mol. Dat vingertikmoment was volgens RTL Boulevard in 2016, toen John de Mol nog Voice-producent was.

Volgens Bridget Maasland lijkt het er dan ook op dat dit door John onder de pet is gehouden en Angela de Jong noemt hem zelfs ronduit leugenachtig.

Chantal woest over doofpot

Nu lijkt ook Chantal Janzen uit te halen naar de familie De Mol. “Aan de partijen en aan de mensen die blijkbaar al zo’n 10 jaar lang van de misselijkmakende praktijken bij The Voice afwisten, ze verzwegen en in de doofpot stopten, maar nu reageren in de pers met ‘we zijn enorm geschrokken’: laat deze woorden a.u.b. over voor de slachtoffers”, schrijft ze.

Ze vervolgt: “Ja, ik presenteer dit pas twee jaar, en lees net in de pers dat ik er daarom ‘nog niet echt iets over kan zeggen’. Nee, het blijkt nu wel dat ik inderdaad heel veel NIET weet over dit programma. Maar twee jaar is lang genoeg om te weten dat er ook heel veel mensen, het merendeel, zijn die er WEL zuiver en snoeihard aan meewerken.”

Verdrietig en frustrerend

Die onwetende meerderheid had en heeft hart voor het programma, benadrukt Chantal. “En het werk van deze grote groep mensen, leiding, opdrachtgevers, kandidaten en medewerkers, wordt nu verpest door de acties en het geheimhouden van een kleinere groep mensen door de jaren heen.”

“Schandalig, verdrietig en frustrerend is het. Nu die doofpot omgooien en de waarheid op tafel. De slachtoffers en hun familie, en dan komt er heel lang niks, en daarna komen ergens pas alle medewerkers en gedupeerden, DIE zijn pas enorm geschrokken.”

‘Enorm geschrokken’

Chantal noemt geen namen, maar ze heeft het dus over partijen die in de pers reageren met ‘we zijn enorm geschrokken’. Er is maar één partij die in exact die bewoordingen heeft gereageerd en dat is het Talpa van John de Mol. En hij is volgens Angela de Jong enorm aan het jokkebrokken.

De huidige Voice-producent ITV liet in zijn reactie weten ‘geschokt’ te zijn en RTL sprak over aantijgingen die ‘niet bekend waren bij RTL’. Dat Chantal naar deze partijen, met wie ze momenteel samenwerkt, wijst, is onwaarschijnlijk.

Waar is Wendy?

Ondertussen zwijgt Wendy van Dijk, de voorganger van Chantal als presentatrice van The Voice, in alle talen. En daar kijkt Angela de Jong niet van op. Zij denkt dat oud-RTL-baas Erland Galjaard net als John weet heeft gehad van Jeroens seksuele wangedrag bij The Voice.

Angela: “Die werkt inmiddels bij De Mol. Is getrouwd met Wendy van Dijk die jarenlang The Voice presenteerde. En is goed bevriend met Ronald Molendijk, die al 25 jaar omgaat met Jeroen Rietbergen en gisteravond bij Shownieuws op SBS (van John de Mol) de boel lekker bagatelliseerde.”

“Had ik al gezegd dat het om te kotsen is allemaal?”

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wendy van Dijk zwijgt. Veelzeggend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen