John van den Heuvel meedogenloos: ‘Natacha Harlequin slaat wartaal uit’

John van den Heuvel haalt genadeloos hard naar de twijfelachtige ‘deskundigen’ van showrubrieken die continu sterren de hand boven het hoofd houden. “Natacha Harlequin slaat wartaal uit!”

Natacha Harlequin en John van den Heuvel © RTL

Nadat de deskundigen van Shownieuws eerder hun best deden om het vermeende slachtoffer van Marco Borsato zwart te maken, deed het programma gisteren zijn best om het onzedelijke gedrag van Jeroen Rietbergen bij The Voice of Holland te bagatelliseren. De reden laat zich raden: hij is de geliefde van Linda de Mol en dus de zwager van de baas.

John zeer kritisch

Misdaadjournalist John van den Heuvel is het goed zat. “Sommige deskundigen van RTL Boulevard en Shownieuws buitelden zaterdag over elkaar heen om de tot nu toe bekend geworden ernstige feiten te bagatelliseren. Advocate Clarice Stenger had het erover dat Rietbergen geen strafbare feiten heeft gepleegd.”

Hij vervolgt in een column in De Telegraaf: “En haar collega Natacha Harlequin sloeg bij Shownieuws wartaal uit om vooral haar broodheer niet te ontrieven.”

Natacha op Mol-schoot

Natacha zit op de schoot bij de Molletjes. Niet alleen wordt ze betaald door John de Mol, ook heeft ze persoonlijk contact met de mediatycoon. Bovendien kent ze Linda de Mol van het programma Ladies Night.

John: “Juist van advocaten die optreden in programma’s als RTL Boulevard en Shownieuws mag worden verwacht dat ze zich terughoudend opstellen, niet meteen de hoofdpersonen in bescherming nemen maar ook oog hebben voor de belangen van de mogelijke slachtoffers.”

Kritiek op Bram

Shownieuws is zwaar onjournalistiek, vindt John. Hij wijst eerder op de kwalijke roddels die Bram Moszkowicz in het programma verspreidde over het vermeende slachtoffer van Marco.

“Ex-advocaat Bram Moszkowicz maakte eerder ook al zo een uitglijder, door in Shownieuws de aangeefster en haar moeder door het slijk te halen. De zoon van Moszkowicz is zaakwaarnemer van een van Borsato’s kinderen maar dat vertelde hij er niet bij.”

‘Onderzoek is lachertje’

Vrijwel iedereen is het erover eens dat John de Mol en zijn bedrijf Talpa net als Linda de Mol al jaren geweten moeten hebben van het seksuele wangedrag bij The Voice, maar John vindt ook de huidige Voice-producent ITV verdacht.

“Een deel van het huidige management van ITV werkte eerder in de top van Talpa en moet dus – gezien de verklaring van Jeroen Rietbergen dat hij al eerder door de leiding was gewaarschuwd – op de hoogte zijn geweest van mogelijke misstanden.”

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen