Wendy van Dijk weet nog niet hoe ernstig omikronvariant is

Wendy van Dijk weet op dit moment nog niet hoe ernstig de omikronvariant van het coronavirus precies is. Het kan meevallen of tegenvallen, legt de SBS 6-presentatrice uit in de talkshow HLF8.

Wendy van Dijk © SBS

Ruim een week geleden brachten virologen uit Zuid-Afrika behoorlijk verontrustend nieuws naar buiten: er is een nieuwe, hevig gemuteerde variant van het coronavirus gesignaleerd. Die variant heet nu de omikronvariant en heeft ervoor gezorgd dat zuidelijk Afrika zo ongeveer hermetisch is afgesloten van de rest van de wereld.

Wendy weet het niet

Ook veel BN’ers zijn getroffen door de paniek rondom de omikronvariant. Zo zit Gordon momenteel gedwongen in de Nederlandse ‘zeikregen’, omdat hij tot zijn grote woede niet mag terugvliegen naar zijn nieuwe woonplaats Dubai. Hij is namelijk net teruggekomen uit Zuid-Afrika.

Zijn SBS 6-collega Wendy van Dijk weet nog niet precies hoe ze de omikronvariant moet duiden. “Het is ook maar weer zien hoe het zich ontwikkelt”, zegt ze in HLF8. “Soms worden we allemaal angst ingeboezemd van: ‘Er komt weer een nieuwe variant.’ Hoe besmettelijk is die nou eigenlijk? Soms valt het mee, soms niet.”

‘Het valt vaak mee’

Wendy denkt dat we het beste gewoon even kunnen afwachten waar de wetenschappers mee komen. “Het is gewoon weer even afwachten.”

Gastheer Johnny de Mol: “In principe valt het vaak mee. We kennen allemaal een heftige val en iedereen kent bijna wel iemand… Ik bedoel: laten we het niet bagatelliseren, maar ik ben wel minder bang dan twee jaar geleden.”

Wendy: “Nou, ik denk ook wel dat we ermee moeten leren leven. Ik heb niet het idee dat dit over een jaar of twee jaar weg is.”

‘Allemaal b°llsh°t!’

Dan komt The Voice-bekendheid Ben Saunders om de hoek met zijn mening. “Ik geloof die hele b°llsh°t allemaal niet joh. Nee, echt niet. Met die nieuwe omikron en dan gaan ze weer mensen bang maken overal op het nieuws. Ik geloof wel dat er nog tien andere varianten zijn. Als deze klaar is, gooien ze die anderen weer tegen ons aan, weet je.”

Johnny: “Ja precies, we moeten er mee gaan leren leven. Vandaar dat we de kerstborrel misschien in juni moeten gaan doen. Ik vind het wel wat.”

Voorlopig niet gezellig

Zanger Nick Schilder: “Duitsland heeft heel heftige maatregelen aangekondigd. Dat gaat over vaccinatieplicht en een lockdown voor ongevaccineerden. Het lijkt erop dat het voorlopig nog niet gezellig gaat worden. Dat is gewoon een beetje de conclusie. Ik ben voor mezelf niet bang, maar wel als je kijkt naar de situatie in de zorg.”

Wendy: “Ja, de zorg blijft een zorgenkindje, absoluut.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hoe lang denkt u dat we nog kampen met coronalockdowns?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen