Johan Derksen reageert op ruggengraat-sneer Angela de Jong

Johan Derksen reageert op het verwijt van Angela de Jong dat hij een slappe ruggengraat heeft. “Dan denk je dat je een goede daad verricht en dan krijg je mevrouw De Jong over je heen!”

Johan Derksen © SBS

Hij is helemaal ingepakt door de steenrijke miljardairsfamilie De Mol: de ‘geestelijk onafhankelijke’ Johan Derksen. Normaal gesproken walgt hij van hersenloos tv-amusement, behalve als het Johns knikkershow betreft. Normaal gesproken walgt hij van nepotisme, behalve als het Linda’s dochter betreft.

Ruggengraat

En nu hebben we Johan deze week voorbij zien komen in de talkshow van Johnny de Mol, terwijl hij eerder bezwoer daar absolúút nooit te gaan zitten. De reden? De uitzending komt vanuit Amsterdam. “Ik heb er schijt aan!”

Er is iets goed mis met de ruggengraat van Johan, denkt Angela de Jong. Zij sneert in haar AD-column: “Johan ‘ik ga nooit in de talkshow van Johnny de Mol zitten’ Derksen zat natuurlijk tóch in de talkshow van Johnny de Mol. Hoor ik daar iemand ‘de dag die je wist dat zou komen’ neuriën?”

Johan reageert

Wat zegt Johan daarvan? “Ik las het vanochtend, maar daar heeft ze groot gelijk in. Ik wil het best uitleggen. Ik heb helemaal geen zin meer om naar die talkshows te gaan, maar soms is er een reden om een uitzondering te maken. Ik heb nu die uitzondering gemaakt, maar ik vind het een verschrikking.”

Programma’s die vanuit Amsterdam komen snijden zichzelf in de vingers, vindt Johan. “Ik kwam aan in Amsterdam en toen was die Piet Heintunnel dicht. Als je dan uit Grolloo komt, weet je het niet meer, hè?”

Paaien

Maar waarom heeft hij zijn belofte gebroken? “Ze weten me te paaien, weet je wel. Ze zeggen: ‘Als je dan komt, dan kun je Sandra meenemen om haar nieuwe cd te pluggen.’ En ik weet hoe moeilijk Sandra het gehad heeft. Ze is eindelijk weer boven Jan en krijgt de gelegenheid om op tv haar cd te pluggen, dus dan rijden we 2,5 uur naar Amsterdam.”

“Dan denk je dat je een goede daad verricht en dan krijg je mevrouw De Jong over je heen, maar daar kan ik heel goed tegen. Die kent ook die achtergrond niet.”

Fragment

Is Johan boos op Angela? “In die tv-wereld zijn er mensen die wakker liggen van mevrouw De Jong, maar die moet elke dag een stukkie schrijven en is blij als ze weer ergens een vinger achter heeft. Ik vind het niet zo raar dat ze erover viel, ik begreep het ook nog wel.”

Het fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Johan Derksen sowieso nog wel serieus te nemen als het schoothondje van John de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen