Johnny de Mol blundert op tv: hakkelt en stamelt zonder autocue

Johnny de Mol sloeg gisteren een modderfiguur in zijn talkshow HLF8. Bij het aankondigen van zijn gasten kwam hij erachter dat de autocue niet goed stond. “Ehhhh… De autocue klopt niet. Ehhh.”

Johnny de Mol © SBS

Veel tv-sterren zijn zwaar afhankelijk van de autocue: als die hen in de steek laat, dan raken ze intern volledig in paniek. Het overkwam gisteren ook Johnny de Mol. “Lieve mensen, live vanuit Amsterdam-Oost is dit HLF8 met vandaag: straks zien we dat je nog bij twee andere gasten van de show bent langs geweest… Ehhhh…”

‘Autocue werkt niet!’

Pas na zestien woorden kwam Johnny erachter dat hij helemaal niet de aankondiging van de gasten aan het voorlezen was. “Oh, sorry jongens, we moeten terug.” Dan klapt hij in zijn handen en valt hij stil: “We hebben vanavond ja, de gasten… Het staat hier niet goed!”

Dan improviserend: “Ehhh, de gasten van vanavond. Jochem van Gelder straks over ehhh Sinterklaas. Ehhhh. (Valt weer stil en klapt in handen, red.) De autocue klopt niet. Ehh, we hebben Martijn Koning, ik hoef maar twee woorden te zeggen voor jou: Eva en Thierry. Ehhhh. We gaan het ook hebben over sport vanavond.”

Nóg een blunder

Het is duidelijk dat Johnny het zonder autocue nogal lastig vindt om te onthouden wie hij überhaupt te gast heeft. Laat staan waarvoor ze nou eigenlijk te gast zijn.

Later blunderde Johnny nogmaals, namelijk toen hij met zijn gast Martijn Koning aan het praten was over zijn overleden vader. “Had die ouwe dat nog maar kunnen meemaken”, merkte Johnny op, wijzend op de Thierry Baudet-rel.

Martijn: “Ehh, nee, maar dat heeft hij ook meegemaakt, want toen leefde hij nog.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johnny de Mol heeft geen idee wat hij moet zeggen zonder de autocue. Zegt genoeg?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen