Linda de Mol geeft toe: ‘Dochter heeft tv-baantje aan mij te danken’

Linda de Mol reageert eindelijk op de kritiek dat ze wel héél erg druk in de weer is met haar kruiwagen. Ze geeft eerlijk toe dat dochter Noa Vahle haar VI-baantje níet had gehad zonder bekende moeder.

Johnny, Linda en Noa © HLF8

Nepotisme wekt al sinds jaar en dag ergernis op bij de mensen. Doordat rijke en invloedrijke mensen als Linda de Mol baantjes voor hun kinderen regelen, worden kinderen uit ‘gewone’ gezinnen overgeslagen. Haar dochter Noa Vahle is 21 jaar oud, maar heeft al een baantje bij VI, is sportverslaggever op Veronica en deed al de ochtendshow van 3FM.

Linda regelt baantje

Het meest tekenend voor de situatie is natuurlijk dat Noa tegenwoordig ook een wekelijkse rubriek heeft in de talkshow van haar neef Johnny. En Linda’s zoon Julian? Daarvan werd deze week bekend dat hij een rol krijgt in The Voice of Holland, het format van zijn oom John. Al met al maakt de kruiwagen van Linda dus behoorlijk overuren.

Linda geeft nu voor het eerst toe dat Noa dat baantje bij VI – ze werkt er drie dagen per week op de redactie – aan haar beroemde moeder te danken heeft. Ze zegt voor de camera van De Telegraaf: “Natuurlijk is het ook zo, laten we eerlijk zijn, dat ze die baan als redactielid bij VI niet gehad had waarschijnlijk als het niet mijn dochter was geweest.”

Pittig voor Noa

Oei, is Linda nu niet íets te eerlijk? Valt ze niet een beetje uit haar rol? Normaal gesproken roepen BN’ers altijd dat hun kinderen het allemaal volledig op eigen kracht doen. Ze realiseert het zich al snel: “Hoewel, dat weet ik niet eens zeker eigenlijk. Maar ze zal het zelf moeten laten zien dat ze echt wat kan.”

Het is voor BN’er-kinderen allemaal niet makkelijk, benadrukt Linda, die zowel haar zoon als dochter heeft getrakteerd op miljoenenpanden in Amsterdam. “Dat voelt zij zelf ook wel en dat is best pittig hoor voor een meisje van 21 als je dat leest en hoort. Maar ja, ik heb hetzelfde meegemaakt. Ik ben ook heel jong begonnen.”

Stevig meisje

Gelukkig trekt Noa zich niet al te veel aan van al die plagerige media. “Ja, het is een heel stevig meisje. Ze staat heel stevig in haar schoenen. Ze is ontzettend slim en werkt heel hard.”

Dat is maar goed ook, want het eerste zetje heeft Linda al gegeven. En juist daarom zal Noa zich altijd extra moeten bewijzen. “Ja, dat heb ik ook altijd gehad en dat heeft iedereen die een bekende vader of moeder heeft. Die moet daar in eerste instantie tegen opboksen en dat zal zij ook moeten doen.”

Nieuwe Hélène

Maar vindt Linda het ook niet een beetje oneerlijk dat het allemaal wel héél snel gaat met Noa? Ze dook laatst ook al op op de plek van Hélène Hendriks, als verslaggever tijdens de Conference League. “Ja, de situatie diende zich aan dat degene die dat oorspronkelijk zou doen die wedstrijd, die was ziek.”

“Toen kreeg zij een telefoontje en ze belde me helemaal in paniek op van: ‘Mam, ze vragen me of ik dat wil doen!’ Ik zeg: ‘Ja, nou, schat, wat wil je?’ Ze deed het en she nailed it. (…) Dan komt er zo’n kans voorbij omdat iemand ziek wordt, ja… Je zou gek zijn als je nee zegt!”

Fragment

Linda over haar dochter:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kinderen van rijke, invloedrijke ouders als Linda de Mol kapen baantjes weg voor de neus van kinderen die er wél voor doorleren. Eerlijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen