Euvgenia Parakhina wil So You Think You Can Dance terug op tv

Euvgenia Parakhina vindt het hoog tijd dat het dansprogramma So You Think You Can Dance weer terugkeert op de buis. Het stoort haar enorm dat er op televisie zo weinig aandacht is voor dans.

Euvgenia Parakhina © Op1

Dansprogramma’s zijn nooit echt een grote kijkcijferhit, maar So You Think You Can Dance heeft het een paar jaar lang nog best aardig gedaan. Euvgenia Parakhina zat een tijdje in de jury en hoopt dat het programma weer terugkeert op de buis. Voorlopig is ze eerst druk bezig met iets anders.

‘So You Think terug!’

Euvgenia in tijdschrift Weekend: “Er komt een tv-programma aan met muziek, zingen en kunst, maar daar mag ik nog niks over zeggen. Nee, er komt geen dans bij kijken. Er is nog te weinig interesse voor, wat ik heel erg vind. We zijn nu tien jaar verder sinds de laatste So You Think You Can Dance.”

Hoog tijd dat RTL weer een editie gaat maken, aldus Euvgenia. “Er is een nieuwe generatie van dansers, maar niemand durft die mensen aan te spreken en iets met hen te doen.”

Uit balans

Het tv-aanbod is compleet uit balans, meent ze. “Er is wel een overschot aan zangtalentenshows. Je hebt én The Voice, én I Can See Your Voice, én Op Zoek Naar K3, en noem maar op, alles draait om zang. Hartstikke leuk, maar in Nederland hebben we zoveel getalenteerde dansers, de sterkste van de wereld, en dat in diverse stijlen.”

Je had wel De Dansmarathon. “Dat vond ik weinig te maken hebben met dansen. Het ging meer om het uithoudingsvermogen van personen, hoelang kunnen ze het volhouden, zonder te slapen? Ze hadden er dansers voor nodig, maar nogmaals, het was niet dans-kwalitatief.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen