Bilal Wahib ziet pr-manager ingrijpen tijdens interview met Volkskrant

Bilal Wahib staat dit kerstweekend met een groot interview in de Volkskrant. Als hij gevraagd wordt naar zijn platenlabel Top Notch, grijpt zijn pr-medewerker in. “Liever niet over Top Notch.”

Bilal Wahib © MTV

Het zal altijd aan Bilal Wahib blijven kleven: die avond in maart dat hij tijdens een livesessie op Instagram aan een minderjarige jongetje vroeg om zijn geslachtsdeel te laten zien. De volgende dag liet iedereen hem keihard vallen, tot zijn eigen platenlabel Top Notch aan toe. Enigszins hypocriet, omdat daar behoorlijk veel tuig onder contract staat.

Pr-medewerker grijpt in

Bilal heeft ondanks alles toch een nieuw album uitgebracht bij Top Notch. “Contractueel moet dat”, vertelt hij in Volkskrant Magazine.

De interviewer daarop: “Dat klinkt niet enthousiast.”

De pr-manager van Bilal: “Liever niet over Top Notch.”

Bilal trekt zich er niets van aan: “Van mij mag dat wel hoor, maakt mij echt niets uit. Daar mag je gewoon naar vragen.”

‘Ik ga daar gelijk weg!’

Top Notch heeft het verbruid bij Bilal. “Zodra het contract afloopt, ben ik weg. Ik ben daar heel stellig in, dat waren zij ook over mij. Ze brachten meteen de volgende dag een statement naar buiten zonder dat ze mij hadden gesproken. Dat doe je niet met iemand die een contract bij je heeft.”

Hij vervolgt: “De media neem ik niks kwalijk, zo gaat het gewoon, die willen juice, nou ja, de meeste dan. Maar als platenmaatschappij ga je niet zo met iemand om die onder contract staat. Voer eerst een gesprek, daarna mag je zeggen wat je wil.”

Marokkaans

De Volkskrant wil ook nog van Bilal weten of hij denkt dat zijn Marokkaanse roots te maken hebben met zijn zware afstraffing. “Dat zijn geruchten, maar ik geloof daar niet echt in. Ik ben op handen gedragen”, zegt hij.

Hij heeft gewoon een domme fout gemaakt, aldus Bilal. Al zag hij dat niet direct in. “Ik vond het op dat moment echt grappig. Maar daarna ging ik nadenken: dit was ook eigenlijk niet heel slim. Sommige grapjes moet je gewoon niet maken.”

Volkskrant

Een groot interview met Bilal Wahib kunt u lezen op de Volkskrant-site of via Blendle. Hij vertelt daarin uitgebreid over de nasleep van zijn ongepaste grap op Instagram, maar ook over zijn jeugd en toekomstperspectief.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u achteraf gezien dat Bilal Wahib toch iets te veel is afgestraft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen