Marco Borsato’s bittere kerst: oud-medewerker wil tegen hem getuigen

Marco Borsato beleeft een bittere kerst. De 22-jarige vrouw die aangifte tegen hem heeft gedaan van jarenlang seksueel misbruik, kan in elk geval al op één getuige rekenen. “Ik wil onder ede verklaren.”

Marco Borsato © YouTube

De Story, dat op 1 december het eerste traditionele medium was dat berichtte over de geruchten rondom Marco Borsato, pakt deze week uit met een nieuwe spraakmakende coverstory over de zanger: ‘Ook oud-crewlid beschuldigt hem’, is op de voorpagina te lezen. Deze dame in kwestie, een filmmaakster, is bereid om tegen Marco te getuigen.

Nare ervaring

Volgens de filmmaakster, waarvan de identiteit bekend is bij Story, heeft Marco zich achttien jaar geleden al schuldig gemaakt aan ongewenste intimiteiten. “Ik heb in 2003 als crewlid samen met Marco Borsato op diverse filmsets van zijn videoclips voor het album Zien gewerkt. Ik was toen net volwassen en heb helaas ook een nare ervaring met Marco gehad.”

Het was voor haar ‘geen groot trauma’. “Maar Marco zat aan me op een manier die niet juist is als je met iemand werkt. Ik was gewoon een meisje, maar Marco Borsato was toen al Marco Borsato.”

Hand op bil

Wat is er precies gebeurd? “Marco en ik waren alleen in een kamer en keken samen naar videobeelden, daar was verder niemand bij. Toen hij naast me stond, legde hij zijn hand op mijn bil. Het was heel ongemakkelijk. Ik heb dat naderhand nooit meer meegemaakt. Zoiets doe niet.”

Marco gebruikt zijn charmes, meent de filmmaakster. “Hij laat het overkomen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Terwijl je weet: dit is raar. Dit is Marco Borsato en dit klopt voor geen meter.”

Onder ede

De filmmaakster heeft in de #MeToo-periode aan dit incident teruggedacht en het toen met mensen in haar omgeving besproken. “Nu er slachtoffers van ernstiger zaken bekend zijn, en mijn verhaal aan hun geloofwaardigheid kan bijdragen, ben ik bereid daarover te verklaren en kunnen ze me als getuige oproepen.”

Er is geen sprake van rancune, benadrukt ze. “Ik heb zelf geen baat bij dit verhaal. Ik vertel dit om eventuele slachtoffers en het 22-jarige meisje te ondersteunen. (…) Ik ben bereid dit onder ede te verklaren en als getuige in de rechtszaak te treden. Ik hoop dat ik mensen door mijn verhaal over de streep kan trekken ook hun verhaal te doen.”

Story

De Story wijdt in het kerstnummer maar liefst vijf pagina’s aan het dossier-Borsato. In een uitgebreid artikel van sterjournalist Nick Dijkman komt ook Daniëlle van Aalderen, de ex-vrouw van Lange Frans, aan het woord.

Het artikel over Marco Borsato kunt u lezen in de nieuwste Story.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marco Borsato legt hand op de bil: onhandig of grensoverschrijdend gedrag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen