Fidan Ekiz roept Jaimie Vaes op: ‘Ga weg bij gewelddadige Lil’ Kleine’

Fidan Ekiz heeft gisteren in haar talkshow De Vooravond een duidelijke oproep gedaan aan Jaimie Vaes. Ze adviseert haar om een streep te zetten onder haar ‘gewelddadige’ relatie met Lil’ Kleine.

Jaimie Vaes en Fidan Ekiz © De Vooravond

De presentatrice van De Vooravond gaf aan dat ze zich een paar dagen heeft ingehouden over de vermeende mishandeling van Jaimie Vaes door Lil’ Kleine, maar dat ze er nu tóch iets over wilde zeggen. “Ik las jouw column en ik dacht: dit is gewoon de spijker op zijn kop”, zei Fidan tegen haar studiogast Angela de Jong.

Fidan eens met Angela

Angela benadrukte in haar column dat het kindje van Jaimie en Lil’ uiteindelijk het grootste slachtoffer is als zij niet bij hem weggaat. Daar kan Fidan zich goed in vinden: “Ik kon net niet mijn gevoelens kanaliseren over wat ik ervan vond, maar jij benadrukte in je column heel erg dat er een kind in het spel is.”

“Dat er geweld gebruikt is, is wel duidelijk”, aldus Angela. “Die hotelkamer is ook kort en klein geslagen. Bij dit soort zaken gaat je hart altijd bloeden, want je denkt: meid, ren bij hem weg alsjeblieft. Hop, wegwezen! Dat doet ze niet, dan zal ze daar haar redenen voor hebben. (…) Maar ze hebben ook een klein zoontje. Dat hij in deze situatie moet opgroeien… Dan breekt twee keer je hart.”

‘Ga weg bij Lil’ Kleine!’

Vervolgens kwam Fidan met haar oproep. “Ik had dus heel erg dat gevoel over haar. Ik kom zo vaak vrouwen tegen, ook gewoon hoogopgeleid, die toch in een gewelddadige relatie blijven zitten. Ja, we weten niet precies wat er is gebeurd, maar het is duidelijk dat er geweld is gebruikt. Ik heb toch heel erg het gevoel dat ik denk: stap er alsjeblieft uit, blijf niet in zo’n gewelddadige relatie zitten.”

Fidan haalde ook flink uit naar het platenlabel van Lil’ Kleine. “Over Top Notch wil ik al heel lang zeggen: wat een tuig zit daar. Ik vind het ook zo hypocriet dat ze al die criminelen daar hebben, die vastzitten, zich schuldig hebben gemaakt aan levensdelicten en noem maar op. En elke keer als er wat gebeurt, dan trekken ze hun handen ervan af.”

Boycot

Het is tijd dat we de rapper boycotten, vindt Angela. Men moet zich volgens haar afvragen of je zijn muziek nog wel wil luisteren. “Het is een enorme open deur, maar het is wel zo. Als ik kan verhinderen dat mijn kinderen geld uitgeven aan zijn muziek, dan zal ik dat zeker doen. Ik heb op dit moment weinig respect en begrip voor iemand die zijn handen niet thuis kan houden.”

Fidan: “Ja, helemaal eens.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen