BNNVARA zwijgt over Giel Beelen-rel: ‘Zij zenden nota bene Kassa uit!’

BNNVARA wil niet reageren op de omstreden druppelhandel van Giel Beelen. Heel erg vreemd en schandalig, vindt showkenner Albert Verlinde. “Het is nota bene de omroep die Kassa uitzendt!”

Giel Beelen © SBS, Instagram

Giel Beelen ligt onder vuur omdat hij peperdure flesjes verkoopt met daarin druppeltjes ‘om je hart te openen en verbinding te vinden met het al’. Volgens Radar is het kwakzalverij en bevinden zich bovendien potentieel gevaarlijke bestanddelen in deze druppeltjes. Zijn werkgever BNNVARA zwijgt ondertussen in alle talen.

Oost-Europese BNNVARA

Het is volgens Albert Verlinde absurd dat BNNVARA hier niets over wil zeggen. Hij wijst erop dat dit omroep schade kan berokkenen, omdat het nota bene de club is die Kassa uitzendt. Deze consumentenrubriek zet zich net als Radar in voor het beschermen van consumenten.

De entertainmentdeskundige in Shownieuws: “BNNVARA, waar hij onder contract staat, zegt: ‘We reageren er niet op, want hij is presentator en dit heeft er niets mee te maken.’ Dat vind ik weer zo Oost-Europees makkelijk van BNNVARA. Ten eerste heb je volgens mij in ieder contract staan dat je de club waar je werkt niet in diskrediet mag brengen.”

Diskrediet

Volgens Albert brengt Giel zijn omroep juist in diskrediet. “Nou, dat risico zou er kunnen zijn. Waarom zeg je niet gewoon: ‘We hebben het gevolgd en we gaan met hem zitten om te vragen wat hier nou precies aan de hand is’? Het is ook nog de omroep die Kassa uitzendt. Die weten dus hoe gevoelig consumentenzaken liggen.”

Het is raar dat BNNVARA hier geen partij in zegt te zijn. “Hij is toch in dienst en wordt toch rijkelijk betaald door BNNVARA? Die kunnen dan toch zeggen: ‘Hé, jij werkt voor ons, mogen we even weten wat voor klusjes je erbij aan het doen bent?’ Als iemand dood omrolt, is hij verantwoordelijk en kleeft het ook aan BNNVARA.’”

Gelijke monniken

Volgens Albert hadden BNNVARA en Kassa dit onderwerp gretig opgepakt als Giel niet het boegbeeld zou zijn geweest. “Als het in Kassa had gezeten en het was een meneer uit Staphorst geweest die het middeltje op de markt gebracht had, dan had hij ook in de uitzending gezeten.”

Hypocriet, vindt de Shownieuws-ster het. “Wij zeggen thuis: gelijke monniken, gelijke kappen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat BNNVARA zijn dj Giel Beelen tot de orde moet roepen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen